Gezin

Top 5 van gezinsactiviteiten

Was het maar
alvast winter in Lorraine…

Dankzij op gezinnen gerichte wintersportplaatsen delen groot en klein aangename sneeuwmomenten in de bergen van de Vogezen. En aangezien winteractiviteiten zich niet alleen tot skiën en snowboarden beperken, hebben we speciaal voor jullie 5 activiteiten geselecteerd om met de kinderen te doen.

CRT Lorraine

De Kabouterwandeling

Wandeltochten speciaal voor gezinnen met jonge kinderen? Die vind je in Gérardmer. De ‘Balades des Lutins’ zijn voor de allerkleinsten een manier om te genieten van de sneeuw en hun eerste stappen op sneeuwschoenen te doen. Deze korte wandelingen zijn meestal dolle pret.

Alleen voor kinderen vanaf 3 jaar in gezelschap van hun gezin.

Ontdekken
Gérardmer

Sportieve uitdaging voor Gezinnen

In Gérardmer wordt tijdens het winterseizoen een vriendschappelijke alpineskicompetitie gehouden: de ‘Challenge des Hivernants et des Familles’. gezinnen nemen het op tegen andere gezinnen in een hartelijke sfeer. Er zijn veel prijzen te winnen! Beperkt aantal plaatsen, reservering verplicht.

Ontdekken
Gérardmer
Gérardmer
M. Fulgoni

Recreatiepark Wiidoo Gliss

Ideaal om het hele gezin kennis te laten maken met wintersportactiviteiten en nieuwe wintersporten. Het winterrecreatiepark Wiidoo Gliss heeft activiteiten voor kinderen vanaf 18 maanden! Kennismaken met alpineski en snowboard, spellen en activiteiten, sleeën. De allerkleinsten spelen in alle veiligheid in een speciaal voor hen bestemde sneeuwtuin. Toegankelijk vanaf 18/24 maanden tot hoogstens 8 jaar.

Ontdekken
La Bresse

Schlitte Mountain

Klaar voor de start? En hop! Sensatie gegarandeerd op een supersnelle piste met golven, hoge bochten, spiralen van 340° en andere sprongen: maak kennis met de Schlitte Mountain! Deze 4-seizoenenslee doet gieren van plezier. Aan boord: een chauffeur en zijn passagiers roetsjen van een ware achtbaan door de sneeuw.

Activiteit toegankelijk vanaf 3 jaar.

Ontdekken
La Bresse
D. Perrin
D. Breush

Sneeuwavonturier

Weg van de gebaande paden, heerlijk! Dit sneeuwschoenavontuur is voor kinderen van 8 jaar en ouder: je ontdekt de bergen in de sneeuw, je bouwt een sneeuwhut, je spoort wilde dieren op en je leert precies wat een sneeuwschoenwandelaar mag en niet mag!

Een uitstapje voor het hele gezin!

Ontdekken
La Bresse