Sneeuwpret

Brede blik
op de skigebieden

Elke wintersportplaats
zijn eigen specialiteit

De Vogezen = 10 skigebieden, meer dan 300 kilometer pistes voor alle niveaus, moderne skiliften, een netwerk van meer dan 300 sneeuwkanonnen. Fans van langlaufen, afdalen, biatlon, slalom, keuze te over!

La Bresse

Een kleinschalig en vooral gezinsvriendelijk skioord dankzij het label Famille Plus Montagne. Het is het grootste alpineskigebied van het Gebergte de Vogezen: een dertigtal pistes verspreid over 220 hectaren.

Meer hierover

Gérardmer

De 'Parel van de Vogezen' is uitgerust met 21 skipistes en 100 kilometer langlaufloipes die in verbinding staan met het langlaufgebied van Xonrupt en La Bresse. Label Famille Plus Montagne.

Meer hierover

Ventron

In het hart van de Hoge Vogezen, een ideale plek voor een gezinsvakantie waar pret en veiligheid hand in hand gaan. De jonge skiërs kunnen in alle rust de kunst leren in een beschermd natuurgebied, waar surfen aan regels gebonden is.

Meer hierover

Bussang

Dit charmante dorp is van alle sneeuwmarkten thuis: alpineski, nordic parc met 35 kilometer gratis pistes, sneeuwschoentochten een een sleepiste, te bereiken met een shuttlebus tijdens de Franse schoolvakanties.

Meer hierover

Xonrupt-Longemer

Even boven het dorp Xonrupt wordt geskied en gesurfd op blauwe en groene pistes, te bereiken met 2 skiliften. Een aparte piste, gescheiden van de skipistes, is gewijd aan sleeën voor kinderen. Label Famille Plus Montagne.

Meer hierover

Le Valtin

Le Valtin verzekert ontspanning in een van de meest typische bergdorpen van het Gebergte de Vogezen. 3 skipistes, ideaal voor skiën met het gezin, met miniskilift, snowpark en restaurant onderaan de pistes.

Meer hierover

La Schlucht

De freestyle-attitude ten volle uit! Sensatie gegarandeerd op ski's of op snowboard in de snowzone: Woodzone, Big Air, canon box rails, etc... en een boardercross. 2 blauwe pistes voor gezinnen met kinderen.

Meer hierover

Saint-Maurice-sur-Moselle

Rouge Gazon heeft een fraai skigebied voor alpineski en langlaufen. Andere recreatieve activiteiten ter plekke, zoals de spa Les Bains Phéniciens de Saint-Maurice, tochten op sneeuwschoenen…

Meer hierover

Girmont Val d’Ajol

Een speciaal aan langlaufen en sneeuwschoentochten gewijd skigebied met 83 kilometer pistes en prachtige vergezichten over de Vogezen. Het kuuroord Plombières-les-Bains ligt op een steenworp afstand.

Meer hierover

Cornimont

Vlakbij de grotere skigebieden van de Hoge Vogezen, een kleinschalig skioord bij de Col du Brabant. Tochten op sneeuwschoenen, enkele skipistes, vermaak voor het hele gezin.

Meer hierover