Sneeuwpret

Après-ski

Terug in je chalet

Er zit weer een actieve dag op. Tijd voor wat comfort in een knus chalet, de warmte van een jacuzzi,
met z’n allen genieten van een smakelijk gerecht. Als dàt geen puur geluk is…

Forê, l'effet Vosges

Na een dag vol buitenactiviteiten ben je vast toe aan wat vertroeteling: massages, bubbelbaden, waterstralen… Veel bedrijven in de Vogezen dragen het label ‘Forê’ en bieden behandelingen op basis van producten uit de bossen van de Vogezen, geïnspireerd op de sylvotherapie: een wellnessmethode uit de 19e eeuw waarin bomen centraal staan. Valkruid, wilde bosbes, kaasjeskruid, korenbloem vormen de basis van een cosmeticalijn uit de Vogezen die een natuurlijk welzijn verschaft.

Ontdekken

Smaak uit de bergen

De snoepfabriek Confiserie des Hautes Vosges, sinds 1986 geïnstalleerd in Plainfaing, produceert jaarlijks duizenden kilo’s zuurtjes. Deze traditionele snoepjes uit de Vogezen bestaan in 35 smaken, waaronder dennenknoppen, bosbessen, klaprozen… Een originele manier om van deze snoepjes te genieten: koop een zakje snoepsnippers en roer een lepeltje snippers door een kop heet water. Heerlijk!

Ontdekken
CRT Lorraine
M. Laurent

Geurige Vogezen

Landwijntjes uit de Vogezen, AOC-munsterkaas géromé, de Andouille uit Le Val d’Ajol, de Vogezen genieten van een degelijke gastronomische reputatie. Het proeven waard in de hoger gelegen fermes-auberges: het uit streekproducten bestaande boerenmaal ‘marcaire’ met hartige taarten, gerookte vleeswaren, munster géromé en natuurlijk de beroemde ‘tofailles’, een schotel van gestoofde aardappels. Niet te vergeten, de bosbessentaart, een must voor zoetekauwen!

Ontdekken