Winter

Sinterklaas

Sint-Nicolaas, schutspatroon van Lorraine

In Lorraine speelt Sint-Nicolaas de hoofdrol in talloze legendes. De beschermer van Lorraine staat bekend om zijn gulheid en wordt jaarlijks met open armen ontvangen: optochten, vuurwerk, parades, processies, shows… Zodra 6 december nadert, gaat Lorraine in de feestmodus!

C. Phlippot

Traditie: verhaal en legendes

Sinterklaas is al even populair als de Kerstman. Al meer dan 450 jaar kijken de kinderen uit naar zijn komst. Deze andere baardige man in rood en wit heeft talloze legendes in zijn nasleep, waaronder het verhaal van de redding van de kindertjes die door een gemene slager in het pekelvat werden gestopt.

Ontdekken
Saint-Nicolas-de-Port

Snoepen tijdens de sinterklaasdagen

Kaneel, steranijs, sinaasappel, honing… in de winkels, restaurants en huizen in Lorraine hangen de sublieme geuren van kruidkoek en taaitaai: Sinterklaas komt binnenkort weer in het land! Als voorloper op het evenement liggen in november al de eerste taaipoppen in de vorm van de goedheiligman in de etalages.

Ontdekken
Inspiratie artikel

SINTERKLAAS IN LORRAINE,
EEN FEEST APART

In Lorraine speelt Sint Nicolaas de hoofdrol in talloze legendes. De beschermheilige van Lorraine staat bekend om zijn gulheid en wordt hier jaarlijks met open armen ontvangen.

Ontdekken