Natuurgebieden

Natuurreservaat madinemeer

www.leuropevueduciel.com

Het Madinemeer, een van de meest opmerkelijke natuur- en recreatiegebieden in Lorraine, zit in een gloednieuw jasje. De waterplas van 1.100 hectaren is nu uitgerust met faciliteiten en voorzieningen. Het Madinemeer is nu écht een waardige toeristische en recreatiebestemming.

Madine ligt in de Maasstreek, in de vlakte van de Woëvre, in het hart van een natuurreservaat en het Regionaal Natuurpark van Lorraine. Ofwel, midden in een ultra-beschermd gebied.

Madine biedt een heerlijk natuurlijke omgeving, zowel op het strand als langs de oevers. Gezond groen en volle natuur, wat door de nieuwe manege extra benadrukt wordt. Madine is hét vertrekpunt voor 'expedities' van natuurliefhebbers: bij het Maison des Découvertes ontdek je vanaf een vogelpad en een uitkijkpost de fauna en botanische rijkdommen op en rond het meer.

Info

  • Parkeerplaats bussen
Individuelen

Continu vrij bezoek, rondleidingen op aanvraag, rondleidingen voor scholieren, routes

Groepen

Continu vrij bezoek, rondleidingen op aanvraag, routes

Localisation

Les informations recueillies à partir de ce formulaire sont nécessaires au traitement de votre demande (sauf mention contraire). Elles sont enregistrées et transmises au pôle marketing et digital de Lorraine Tourisme en charge du traitement de votre demande d’information touristique. Ces données sont conservées 3 ans. Vous disposez d’un droit d’accès, de rectification et d’opposition aux données vous concernant, que vous pouvez exercer en adressant une demande par courriel à contact@tourisme-lorraine.fr ou par courrier signé accompagné de la copie d’un titre d’identité à l’adresse suivante : Lorraine Tourisme – Abbaye des Prémontrés – BP 97 – 54704 PONT A MOUSSON CEDEX

Envoi