Kunsten en ambachten

Huis van
de glasblaaskunst atelier galerie cerfav

La Compagnie des Verrriers

De Glasblazerscompagnie van Vannes-le-Châtel, diep verankerd in de wereld van de kunstberoepen van Lorraine, heeft een lange glasblaastraditie op haar naam.

De glas- en kristalfabriek werd opgericht in 1765 en draagt al eeuwen bij aan de vervaardiging van meesterwerken van glas en aan de overdracht van een degelijke, veelzijdige vakkennis. Dit menselijke avontuur zet zich vandaag voort met de Compagnie des Verriers (Glasblazerscompagnie) die unieke stukken, beperkte series en maatwerk maakt.

Het Huis van de Glasblaaskunst is een originele plek waar tijdelijke en permanente exposities worden georganiseerd met werken uit kristalfabrieken uit Lorraine, werken van kunstenaars en meesterglasblazers, maar ook ontwerpen van jonge talenten die opgeleid zijn in het Europees Centrum voor Onderzoek en Opleiding in Glaskunsten (CERFAV). Er is ook plaats voor demonstraties en experimenteren met glasblaastechnieken en andere technieken zoals fusing en casting.

Kerstspecial

De glasblazers van Vannes-le-Châtel houden de glastraditie van Lorraine hoog. Ter gelegenheid van het kerstfeest maken ze met de hand kerstballen van glas. Van de bal tot de haak wordt het glas langzaam bewerkt met de blaastechniek. De nog hete kerstbal wordt in koud water gedompeld om een gebarsten effect te verkrijgen. Elke kerstbal is uniek en vergezeld van een echtheidsbewijs.

Ga naar de boetiek om ze te ontdekken. Een originele kerstversiering, maar ook een leuk cadeautje voor onder de kerstboom.

Handig om te weten: de glasblazers organiseren ook glasblaasdemonstraties.

Info

  • Parkeerplaats bussen
Gesproken talen

Engels

Individuelen

Continu vrij bezoek, rondleidingen op aanvraag, rondleidingen voor scholieren

Groepen

Continu vrij bezoek, rondleidingen op aanvraag, rondleidingen voor scholieren

  • LUNDI 14:00 à 18:00
  • MARDI 14:00 à 18:00
  • MERCREDI 14:00 à 18:00
  • JEUDI 14:00 à 18:00
  • VENDREDI 14:00 à 18:00
  • SAMEDI 14:00 à 18:00
  • DIMANCHE 14:00 à 18:00

Localisation

Les informations recueillies à partir de ce formulaire sont nécessaires au traitement de votre demande (sauf mention contraire). Elles sont enregistrées et transmises au pôle marketing et digital de Lorraine Tourisme en charge du traitement de votre demande d’information touristique. Ces données sont conservées 3 ans. Vous disposez d’un droit d’accès, de rectification et d’opposition aux données vous concernant, que vous pouvez exercer en adressant une demande par courriel à contact@tourisme-lorraine.fr ou par courrier signé accompagné de la copie d’un titre d’identité à l’adresse suivante : Lorraine Tourisme – Abbaye des Prémontrés – BP 97 – 54704 PONT A MOUSSON CEDEX

Envoi