Kunsten en ambachten

émaux de
longwy - saint jean l'aigle

Acte photographique

Château de la Faïencerie huisvest zowel een privémuseum als de Glazuurmanufactuur van Longwy Saint-Jean l'Aigle. De geheimen van de beroemde en traditionele met de hand geschilderde glazuren van Longwy worden hier voortgezet onder leiding van een 'Meilleur Ouvrier de France'.

Het museum toont pronkstukken uit de geschiedenis van dit specifieke glazuurwerk uit Longwy, zoals de extravagante 'Nef japonaise' van Ferdinand Gaidan en de prinselijke vaas met 'Deugdelijke bloemen' van de wereldtentoonstelling van 1867. Er zijn ook meesterwerken van aardewerk uit de 18e en 20e eeuw en keramieken van hedendaagse kunstenaars te zien. Tijdelijke exposities maart tot oktober.

Kerstspecial

De manufactuur met de labels 'Meilleur Ouvrier de France' en 'Entreprise du Patrimoine Vivant' bewaart in de archieven de fabrieksgeheimen en een vakkennis die het bedrijf grote bekendheid verschafte. De fabriek Saint-Jean l'Aigle Émaux de Longwy produceert onder meer prachtige kerstballen: een uitzonderlijke collectie in majolica-email, bestoven met fijn goudpoeder, voor de volle 100 procent met de hand geëmailleerd.

Neem voor meer info over het kopen van deze kerstballen een kijkje op hun Facebookpagina: ‘Emaux de Longwy Saint Jean l'Aigle - Officiel’.

Info

  • Parkeerplaats bussen
Gesproken talen

Engels, duits, italiaans

Individuelen

Continu vrij bezoek

Groepen

Rondleidingen op aanvraag

Voorzieningen

Filmzaal, gemeubileerde vergaderzaal

Diensten

Bibliotheek, boetiek

In de buurt van

Tijdelijke tentoonstellingen, conferenties, georganiseerde activiteiten rondom een thema, workshop voor volwassenen, workshop voor kinderen

  • LUNDI 09:00 à 12:00 - 13:00 à 18:00
  • MARDI 09:00 à 12:00 - 13:00 à 18:00
  • MERCREDI 09:00 à 12:00 - 13:00 à 18:00
  • JEUDI 09:00 à 12:00 - 13:00 à 18:00
  • VENDREDI 09:00 à 12:00 - 13:00 à 18:00

Fotogalerij

Localisation

Les informations recueillies à partir de ce formulaire sont nécessaires au traitement de votre demande (sauf mention contraire). Elles sont enregistrées et transmises au pôle marketing et digital de Lorraine Tourisme en charge du traitement de votre demande d’information touristique. Ces données sont conservées 3 ans. Vous disposez d’un droit d’accès, de rectification et d’opposition aux données vous concernant, que vous pouvez exercer en adressant une demande par courriel à contact@tourisme-lorraine.fr ou par courrier signé accompagné de la copie d’un titre d’identité à l’adresse suivante : Lorraine Tourisme – Abbaye des Prémontrés – BP 97 – 54704 PONT A MOUSSON CEDEX

Envoi