Lorraine, een geschiedenis die om ontdekking vraagt

Kastelen, kathedralen, vestingwerken, musea, tuinen, kunstberoepen: het bezoek kan beginnen. In het hart van de steden, op de blauwe uitgestrekte de meren en in de groene wouden, de geschiedenis van Lorraine wordt je zachtjes ingefluisterd.

Videos

Lorraine is brimming with talent, especially in our crafts, with beautiful glass or crystal objects from Daum, Saint-Louis, Baccarat or Saint-Clément, Lunéville, Longwy, Meisenthal…

Erfgoed in alle staten

Lorraine steekt zijn erfgoed niet onder stoelen of banken en laat iedereen ervan profiteren: Centre Pompidou-Metz, art nouveau en UNESCO-erfgoed in Nancy, kathedralen, kastelen en burchten, historische plaatsen, vestingwerken, musea, tuinen... Lorraine heeft je heel wat te vertellen.

Ontdekken

2014-2018: honderdste herdenkingsjaar
van de Eerste Wereldoorlog

Lorraine was als grensstreek het toneel van talloze gevechten: de Frans-Duitse oorlog van 1870, de Eerste en daarna de Tweede Wereldoorlog. Citadellen, forten, slagveld, herdenkingsplaatsen en resten van heldhaftige momenten... duik tijdens een bezoek de geschiedenis in.

Ontdekken
Cookies

Tijdens het surfen op onze website accepteer je het gebruik van cookies die je voorzien van op je interessegebieden gerichte reclame en geïndividualiseerde content, en die bezoekersstatistieken uitvoeren. Meer hierover

Ik ga ermee akkoord