De seizoenen

De zomer
is in het land!

Bossen vormen de achtergrond voor eigentijdse kunstwerken of
openen wandelwerelden, zoals het langeafstandspad de GR5.

Zomerse uitstapjes in Lorraine
Ruik je het, dat milde vakantiegeurtje? Als de dagen langer worden en de temperatuur een zomers tintje krijgt, dan sta je te trappelen om naar buiten te gaan. Je droomt van zwemmen, zandstranden, watersporten, kom naar Lorraine en ontdek de mooiste plekjes! Bossen vormen de achtergrond voor eigentijdse kunstwerken of openen wandelwerelden, zoals het langeafstandspad de GR5.

B. Jamot
Michel Laurent
B. Jamot

Mirabellenoogst

Een zomer zonder mirabellen is geen zomer in Lorraine. De mirabellenbomen bezwijken in het hoogseizoen bijna onder de rijpe vruchten, in keurige rijtjes in boomgaarden of tuinen van particulieren. Na 15 augustus kan het oogsten beginnen. Deze goudgele pruimpjes kunnen simpelweg met de hand geplukt worden, maar fruittelers gebruiken meestal een boomschudder, zodat er een regen van goud uit de boom valt. Je hoeft maar te bukken om je mandje te vullen en te proeven van dit pure product uit Lorraine.

Ontdekken

Zwempret

Zin in een duik? Om in de vakantiemodus te gaan, heb je de keuze uit een veertigtal plaatsen waar in natuurwater gezwommen kan worden. Meren, zoals dat van Gérardmer en de Madine, waterplassen en recreatiecentra met een ruim aanbod en op mooie plekken doen zonaanbidders en waterratten smelten. Spreid je handdoek uit en installeer je voor een picknick op het strand aan de rand van het water.

Zwemplaatsen

4 tips om de
zinnen te verzetten

Moeilijk hoor, kiezen uit wandelingen in de natuur, over wandelpaden met kunstwerken of sportieve uitstapjes op het water of op de fiets. Ga je neus achterna en doe waar je zin in hebt!

De mooiste meren van Lorraine

Het is volop zomer en de temperaturen stijgen. Je houdt van lekker niets doen en hebt een onweerstaanbare zin om het water in te gaan?

Ontdekken
Inspiration

#zonsondergang
op het Madinemeer

De stilte krijgt geleidelijk aan de overhand. De laatste wandelaars zijn weer naar huis, de laatste zwemmers hebben het strand verlaten. Een zeilboot glijdt geruisloos de haven binnen.

Ontdekken
Inspiration

Klank- en
lichtshows in Lorraine

Ook in Lorraine weerspiegelen ze vaak een stukje plaatselijke geschiedenis en geven ze uitzonderlijke monumenten extra glans.

Ontdekken
Inspiration

Het mirabellenseizoen
in Lorraine

Terwijl de oogst van de zongerijpte pruimpjes in volle gang is, organiseert de stad Metz feesten ter ere van de mirabel.

Ontdekken
Inspiration

Droomnacht
midden in de natuur

In een boomtop, een knus houten huisje, op de rotsen of tussen de wolven: en wat als de natuur eens voor een nachtje de hoofdrol in je dromen speelde?

Ontdekken

Belangrijke
evenementen

Culinaire ontmoetingen, culturele festivals, sportieve evenementen, volksfeesten evenementen…
meer over onze musts in feeststemming.