De seizoenen

Het voorjaar

Wat een genot om nieuwe horizonnen te ontdekken, flora en fauna van dichtbij
te observeren tijdens wandelingen in het bos over geurige paden.

Een mooie tijd in Lorraine
In het voorjaar beginnen de zonnestralen de dagen te verwarmen. Je krijgt de kriebels en wilt maar een ding: naar buiten. De 3 natuurparken in Lorraine bieden een weldaad aan ongerepte natuur. Wat een genot om nieuwe horizonnen te ontdekken, flora en fauna van dichtbij te observeren tijdens wandelingen in het bos over geurige paden. Mogelijkheden te over in Lorraine.

J. May
Mirabellier en fleurs © B. Jamot
Verger de Saint-Mard © J. May

Wandelen in bloeiende mirabellenboomgaarden

Wandelen op het platteland in de rust van de boomgaarden, wat een ontspannend idee! De dagen rekken en worden al warmer, de takken van de mirabellenbomen zitten vol met witte bloesem, een prachtig gezicht. De milde geur die deze fruitbomen – symbool van Lorraine – verspreiden, vergezelt je tijdens je wandeling. Aan de voet van de heuvelrug van de Maasstreek is het landschap opgedeeld in mirabellenboomgaarden en wijngaarden. Aan de kant van de Heuvel van Sion en de Bayonnais geven de heuvelruggen prachtige uitzichtpunten op de boomgaarden en de omliggende dorpen.

Meer info

4 tips om de
zinnen te verzetten

Zodra de warme dagen en de ontluikende natuur zich melden, krijgen we allemaal de kriebels en kunnen we niet stilzitten.
Dus hop, naar buiten!

De Rots van Dabo beklimmen

Een uitzicht van 360 graden in de rondte, dat is de beloning voor de moeite van degenen die de 664 meter naar de top halen van de Rots van Dabo uit roze zandsteen. Helemaal tot aan de kapel. Vanaf dat punt heb je een vrij uitzicht over de Vogezen van de Moezelstreek. Kijken zover het oog reikt, wandelen, fietsen in de Sluiswachtersvallei, iedereen heeft zo z'n eigen 'ding'.

Meer hierover

Wandelen in de Vogezen in het teken van de sylvotherapie

Het merk FORê l'effet Vosges® ontwikkelt cosmetica, natuurlijke producten en smakelijke specialiteiten met als inspiratiebronnen de weldadige uitstraling van het bos en de natuurlijke grondstoffen uit het Gebergte de Vogezen. FORê is tegelijk een horeca-netwerk. En om kennis te maken met de sylvotherapie bieden de wandeltochten met begeleiding van FORê een veelbelovende duik in de natuur.

Meer hierover

Overnachten bij de wilde dieren

In het Dierenpark Sainte-Croix in Rhodes leven meer dan 1.500 dieren in gecontroleerde vrijheid. Een unieke plek om de Europese fauna en biodiversiteit op wereldniveau te ontdekken. Elk jaar worden er baby's geboren van al dan niet zeldzame diersoorten. De originele onderkomens van het park geven je de mogelijkheid om een nacht lang een unieke ervaring te beleven, met je neus op de dieren.

Meer hierover

Tuinen in Lorraine

Weelderige parken of persoonlijk getinte tuinen, op het platteland en in dorpen en steden, klassiek, botanisch, middeleeuwse of eigentijds, met veel bomen, terrassen, label Opmerkelijke Tuinen... Lorraine zit vol verrassingen!

Meer hierover
Inspiration

Wandelen
tussen de gemzen

Het is 6 uur ’s ochtends. We hebben met Pierre afgesproken bij de Refuge du Sotré in Xonrupt-Longemer. Hij neemt ons mee op de Bergkamroute in de hoop gemzen te spotten.

Ontdekken
Inspiration

Droomnacht
midden in de natuur

In een boomtop, een knus houten huisje, op de rotsen of tussen de wolven: en wat als de natuur eens voor een nachtje de hoofdrol in je dromen speelde?

Ontdekken

    De andere seizoenen