De seizoenen

De herfst

Zo vlak voor de winter is een duik in de kuurwereld een must,
gewoon voor je ontspanning en om jezelf te verwennen.

Focus op de natuur van Lorraine
Als de landschappen zich in hun herfstkleuren steken, dan staat je in Lorraine een van de fijnste naseizoenen te wachten. Wijnboeren besteden extra aandacht aan de rijpende druiven. Tijdens het observeren van dieren profiteer je van de charmes van de natuur. En, zo vlak voor de winter is een duik in de kuurwereld een must, gewoon voor je ontspanning en om jezelf te verwennen.

Bertrand Jamot
B. Jamot
B. Jamot

Op ontdekkingsreis door de wijngaarden van Lorraine

Tegen eind september trekken de druivenplukkers met laarzen en handschoenen de wijngaarden in van de Côtes de Meuse, langs de Moezel en de Côtes de Toul, alle drie AOC’s. In de wijngaarden mikken de met snoeischaren gewapende handen op de rijpe trossen tussen de rood kleurende bladeren. Het sap van de druivensoorten van Lorraine levert met wat geduld en de vakkundige inmenging van de wijnboeren rode, witte, ‘grijze’ en roséwijnen* op.

* Overmatig gebruik van alcohol is schadelijk voor de gezondheid. Drink met mate.

 

Ontdekken

4 tips om
de zinnen te verzetten

Flora en fauna in hun herfstperikelen. De herfst is hét moment voor een reis door de geschiedenis, om de horizon af te turen of om voor de winter nog gauw even in weldadig water te duiken.

Inspiration

Nancy intiem,
door Joachim – Greeter

Joachim deelt met ons zijn voorliefde voor de stad Nancy via aanraders en verborgen schatten. Volg de gids!

Ontdekken