Vakantiespecial

Onze beste adresjes voor tussenstops langs de Autoroute du Soleil

Klaar voor je vakantie naar het zuiden van Frankrijk?
Ontdek onze selectie van 6 haltes voor een ontspannende, welverdiende pauze vlakbij de snelweg. Veilige parkeerplaats voor je auto, speciale plek voor je camper of caravan, bezienswaardigheden en smakelijke adressen, we hebben overal aan gedacht. Alle genoemde activiteiten liggen op minder dan een half uur lopen van je standplaats. Voor een paar uurtjes, een nacht of een weekend, met z’n tweetjes of met het gezin, hier volgt onze selectie van tussenstops in Lorraine.

# Halte 1

Thionville

5 minuten rijden van afslag 39 van de A31

Oude binnenstad & industrieel erfgoed

Fietsen langs de Moezel

Je eerste tussenstop in Frankrijk maak je in Thionville, net over de Luxemburgse grens.

Dit eerste stadje langs de route in Frankrijk is ideaal voor een ontspannende, culturele tussenstop voor met z’n tweetjes. Vanaf je accommodatie of parkeerplaats bezoek je te voet de oude binnenstad of maak je een wandeling langs de Moezel. Wil je meer actie? Pak de fiets voor een tochtje naar de hoogoven U4 in Uckange, symbool van de staalindustrie van Lorraine. Onze geselecteerde eetadressen zijn ook het proberen waard.

DOWNLOADDE HELE GIDS

Onze adressen voor een tussenstop in Thionville

# Halte 2

Amnéville

10 minuten rijden van afslag 37 van de A31

Kuuroord, wellness = welzijn

Grootste dierentuin van Europa

Op enkele minuten van de snelweg ligt het toeristische recreatiecomplex van Amnéville. Een tussenstop vol ontspanning en recreatie. Samen, met vrienden of met het gezin.

Neem de tijd voor recreatie zodra je een plek hebt gevonden voor je auto of camper. Midden in het bos – lopend uitstekend te bereiken – ontdek je van alles: de grootste dierentuin van Europa, het wellnesscomplex Thermapolis, het casino… en talloos vermaak voor het hele gezin. Er zijn ter plekke genoeg snacks en restaurants om honger of dorst te stillen.

DOWNLOADDE HELE GIDS

Onze adressen voor een tussenstop in Amnéville

# Halte 3

Metz

5 minuten rijden van afslag 33 van de A31

Kathedraal Saint-Etienne en glas-in-loodramen

Centre Pompidou-Metz, kunstcentrum

Metz, op een paar uur rijden van Nederland, is dé tussenstop voor fans van monumenten, hedendaagse kunst en goed eten.

Profiteer van een pauze langs de snelweg naar het zuiden om deze kleurrijke stad te ontdekken: Duitse invloeden, jugendstil, eigentijdse kunst, wandelen in tuinen of langs het meertje in het centrum, er staan je fijne en ontspannende momenten te wachten. De hele zomer lang is het feest in Metz met heel veel gratis shows dankzij het festival Constellations de Metz en de Mirabellenfeesten.

DOWNLOADDE HELE GIDS

Onze adressen voor een tussenstop in Metz

Het weten waard!

Noodstop? Gebruik je smartphone!

Om de 2 kilometer staan er oranje noodzuilen langs de snelweg. Met de app SOS Autoroute kun je onmiddellijk contact opnemen met hulpdiensten en wordt je locatie automatisch bepaald.

Beschikbaar op iOS, Android en Windows Phone

Snelweginfo FM 107.7

Geüpdatete verkeersinfo op elk moment van de dag. Blijf op de hoogte van eventuele knooppunten in het verkeer op de snelwegen!

Gratis snelweg

Welkom in Lorraine! Als je eenmaal de Luxemburgse grens over bent, is de snelweg die langs toeristische plaatsen zoals Thionville, Amnéville, Metz, Pont-à-Mousson, Nancy gaat gratis, tot aan Epinal.

#Halte 4

Pont-à-Mousson

5 minuten rijden van afslag 28 van de A31

Premonstratenzer Abdij

Ideale halte voor met z'n tweetjes

Op een paar minuutjes rijden van de snelweg ligt Pont-à-Mousson, waar je stopt voor het fraaie erfgoed en de ontspanning.

Pont-à-Mousson wordt doorkruist door de Moezel en is een charmante tussenstop aan de Autoroute du Soleil. Het opmerkelijke erfgoed is de omweg waard: een driehoekig renaissanceplein uniek in Europa, de Premonstratenzer Abdij (nu cultureel centrum en hotel), en om de honger te stillen, hebben we adressen geselecteerd met terras, soms aan het water, en gerechten van verse marktproducten.

DOWNLOADDE HELE GIDS

Onze adressen voor een tussenstop in Pont-à-Mousson

# Halte 5

Nancy

10 minuten rijden van afslag 20 van de A31

Pleinen Stanislas, Carrière en Alliance

Specialiteiten & quiche lorraine

Stop in Nancy voor een smakelijke, culturele pauze tussen art nouveau (jugendstil) en UNESCO-erfgoed.

Nancy is de art-nouveaustad van Frankrijk. Veel aan deze kunststroming gewijde plaatsen zijn te bezoeken. Maak vanaf de Place Stanislas een wandelingetje door de Pépinière of op de oevers van de Meurthe. Maar je vertrekt niet zonder geproefd te hebben van de specialiteiten van Nancy: bergamotsnoepjes en de enige echte quiche lorraine. In de zomer is er elke avond een gratis klank- en lichtshow op de Place Stanislas.

DOWNLOADDE HELE GIDS

Onze adressen voor een tussenstop in Nancy

# Halte 6

Épinal

5 minuten rijden van de afslag Épinal / Le Saut le Cerf van de N57

Prentenstad

Fietsbestemming

Het stadje Épinal ligt aan de Moezel in de Lage Vogezen en staat bekend om de eeuwenoude volksprentendrukkerij.

Als je eenmaal je auto geparkeerd hebt, ontdek je Épinal te voet of op de fiets. Een bezoek aan de prentenstad Cité de l’Image is een must. De traditionele volksprenten, nu herbewerkt door eigentijdse kunstenaars, zijn wereldwijd bekend. De klim naar de resten van burcht beloont met een mooi uitzicht. Aan goede eetadressen ontbreekt het niet, op een terras aan het water of in een verfijnd restaurant.

DOWNLOADDE HELE GIDS

Onze adressen voor een tussenstop in Épinal

Ontdek onze selectie adressen voor een prettige tussenstop op doorreis naar Zuid-Frankrijk.

Wandelen in de natuur, plaatsen en monumenten bezoeken, evenementen, recreatie voor het hele gezin en leuke eetadressen, hier heb je onze speciaal voor jou uitgestippelde selectie.

DE HELE GIDS DOWNLOADEN

Vond je dit artikel leuk?

Bedankt voor de beoordeling!

Jouw mening telt voor ons, we zouden graag willen weten of dit artikel je van nut is geweest.

Gemiddeld cijfer: (4.2/5)