Home

Luxe en vakmanschap

De natuurlijke rijkdommen van Lorraine staan aan de oorsprong van
de wereldwijd bekende creativiteit en vernieuwingszin van deze streek.

Kunst & talenten
De natuur was een belangrijke inspiratiebron voor kunstenaars van de School van Nancy, zoals Gallé, Daum, en Grüber. Ambachten zoals houtbewerking, keramiek, glasblazen en instrumentenbouw blijven vernieuwende ideeën en grondstoffen putten uit het land. Lorraine geniet als land van meesterschap van een internationale reputatie. De eigentijdse scheppingen zijn pure juweeltjes die getuigen van een traditie en ter plekke geëxposeerd en wereldwijd geëxporteerd worden.

Fonkelend kristal

Beroemde namen uit de kristalwereld verspreiden hun vakmanschap over de hele wereld. De kristalfabrieken van Baccarat, Daum en Saint-Louis produceren unieke, prestigieuze stukken in de pure traditie van de meester-glasblazers en vernieuwen hun collecties in samenwerking met eigentijdse kunstenaars. Tafelserviezen, siervoorwerpen, sieraden, en meubilair van kristal weerspiegelen de uitzonderlijke beheersing van de grondstof.

Aardse sterren

3 UITZONDERLIJKE PLAATSEN

De Noordelijke Vogezen doen een industriële en kunstzinnige traditie voortleven rondom glas en kristal: 650 werken in het Laliquemuseum in Wingen-sur-Moder, 4 eeuwen kristaltechnieken in La Grande Place – het kristalmuseum van Saint-Louis, en de glasblazers van het CIAV in Meisenthal.

Meer hierover

Vakkennisin lorraine

Evenement