Inspiratie artikel

Nancy intiem,
door Joachim – Greeter*

Joachim deelt met ons zijn voorliefde voor de stad Nancy via aanraders en verborgen schatten. Volg de gids!

Zin in groen? Op naar de oevers van de rivier de Meurthe en het kanaal. We gaan naar Maxéville langs Les Grands Moulins en komen terug via de stuw.

B. Jamot

Leespauze inlassen? Het rosarium van de Pépinière, rust en discretie. Of La Taverne du Livre bij de overdekte markt, of op een terras op de Place Saint-Epvre. Mijn zondagochtendactiviteit? De markt in de oude binnenstad bezoeken, voor de sfeer. Als student eindigde ik daar altijd mijn stapavonden.

B. Jamot

Van nachtbraken gesproken: La Quincaillerie / Le Mouton électrique / 915 Kaffe / Le Réseau. 1, 2, 3 of liefst 4 adressen voor een fijne avond. Aan tafel? ’s Zomers in de brasserie van de Pépinière met uitzicht op de dansers op het plein tegenover het auditorium.
Ik ben gek op het terras van het Maison dans le Parc. Andere leuke tent in trendy stijl: Les Trois Petits Points.
Mijn laatste ontdekking is restaurant Inévitable in de Rue Gustave Simon. Altijd vers, altijd goed!

Son et Lumière place Stanislas à Nancy © Ville de Nancy

Mijn persoonlijke aanraders: de midgetgolf en de Rodin van de Pépinière, het Museum voor Schone Kunsten, het klank- en lichtspel op de Place Stanislas in de zomer, de kartbaan bij de voormalige Alstom-fabrieken, de bankenwijk en de gevel van de Est Républicain om een beeld te krijgen van de art nouveau zonder expert te zijn, zeebanket eten in de Excelsior, en hedendaagse kunst bekijken in Galerie Poirel!

*Een greeter is iemand die je vrijwillig een rondleiding geeft in zijn stad en de plekken laat zien waar hij/zij graag komt.

“Mijn droom is ooit te wonen in de wijk van de Place Stanislas. Een etage met een balkon aan de kant van de Pépinière. Dat zou fantastisch zijn!”