Inspiratie artikel

Grand Est Mondial Air Ballons
kiest het luchtruim

Grand Est Mondial Air Ballons – 1.000 luchtballonnen, 3.000 piloten en crews, 400.000 bezoekers – is een internationale meeting die om het jaar gehouden wordt en waaraan 70 landen deelnemen. De 16e uitgave wordt gehouden van 26 Juli tot en met 4 augustus 2019.

Grand Est Mondial Air Ballons-B. Boss

Grand Est Mondial Air Ballons is een zomers hoogtepunt in de regio Grand Est. Tijdens dit evenement beleef je de fascinerende wereld van het ballonvaren van dichtbij. Tien dagen lang staat er een compleet dorp op de voormalige Amerikaanse basis van Chambley, waar talloze activiteiten georganiseerd worden in onder meer een speciale zone voor het grote publiek. Je vindt hier exposities, informatiestands, een vliegmuseum, makers van streekproducten, een speciale ruimte voor de regio Grand Est met de vakantiebestemmingen Elzas, Champagne, Ardennen, Lorraine en het Gebergte de Vogezen. En natuurlijk ook een officiële boetiek, een infopunt en een prachtige spotplek met vrij uitzicht op het startveld.

Nicolas Walster

Programma #GEMAB2019
– Dagelijks twee megastarts, afhankelijk van de weersomstandigheden: ’s ochtends vanaf 6.15 uur en ’s avonds vanaf 18.30 uur.
– Demonstraties drones en modelvliegtuigen van 12.30 tot 13.30 uur.
– Luchtdopen, vaartsimulatoren, wedstrijden tussen piloten (behendigheid, snelheid, precisie), enz.
– Vanaf 21.30 uur sterrenkijken, vaarten van op afstand bestuurde miniluchtballonnen, en op 31 juli de ‘Nachtgloed’ van in het donker opgeblazen luchtballonnen die als fraaie mega-lampionnen voor de mooiste effecten zorgen.

Het hele programma is te vinden op www.pilatre-de-rozier.com

L’Europe vue du ciel

Grote Lijn
De Grote Lijn, het hoogtepunt van het evenement, wordt op de ochtend van 28 juli gehouden. Een paar honderd luchtballonnen vertrekken van een startpiste van meer dan 6 kilometer lang. Een enorme parade met tientallen nationaliteiten waarvan Grand Est Mondial Air Ballons wereldrecordhouder is: in 2017 vertrokken 456 ballonnen vrijwel tegelijkertijd. Een adembenemende show!

Gratis toegang en gratis parkeren.
Alle informatie over het evenement Grand Est Mondial Air Ballons op www.pilatre-de-rozier.com