Inspiratie artikel

Kuuroorden
en droomspa’s

Eindelijk de tijd nemen voor jezelf, je laten vertroetelen, genieten van de weldaad van zuiver water, een massage of een behandeling in een betoverende omgeving: de vijf kuuroorden en onze selectie charmespa’s komen deze beloftes ruim na. Stap binnen en laat je meevoeren in de wellness-stroom.

M. Laurent

Vittel, Contrexéville, Amnéville-les-Thermes, Plombières-les-Bains, Bains-les-Bains… tussen Moezel en Vogezen werken vijf kuuroorden in Lorraine speciaal voor jou aan fijn en weldadig waterplezier. De bronnen borrelen al sinds de oudheid over van verkwikkend water, waardoor de kuuroorden al eeuwen een standvastige, degelijke reputatie hebben. Onze wellnessbestemmingen houden het echter niet op hun bloeiende verleden, ze staan met beide benen in de 21e eeuw en maken gebruik van de meest moderne voorzieningen en technieken. Behandelingen, ontspanning, ontstressen, vitaliteit, schoonheid: kies je kuuroord en je wellnessprogramma voor een paar uur of een weekend.

J. Mondière

Charmante spa’s
Domaine de la Klauss combineert natuursteen en design in een fors pand midden in de natuur. We zijn hier in het Driegrenzenland, op de plek waar Frankrijk, Duitsland en Luxemburg elkaar raken. Het wijngebied van de Moezel, Côtes de Moselle, en het Nationaal Natuurreservaat van Montenach vormen het decor van dit prachtige familiehuis. Een uitzonderlijke tafel, knusse kamers en een luxueuze spa Gemology Cosmetics van 800 m² voor wellnessbehandelingen en unieke ontspanningsmassages met edelstenen en halfedelstenen.

Bernard Rouffignac/Les Jardins de Sophie

Les Jardins de Sophie in Xonrupt-Longemer. Midden in het Gebergte de Vogezen heerst een totaal andere sfeer: die van het dichte bos rondom het landgoed. Geniet van de hammam, sauna, massages, kleurentherapie, fitness en zwembad in dit hotel-restaurant in de sfeer van een bergchalet, midden in het bos. Een ideale plek voor een uitzonderlijke vakantie in de Hoge Vogezen

T. Devard

Op enkele minuten rijden van het meer van Gérardmer ligt een ware parel: het Grand Hôtel & Spa nodigt tot ontspanning. Gastronomisch restaurant, binnen- en buitenbaden, en de spa Les Chênes Blancs met een wellness- en verzorgingsruimte van 450 m² in luxesfeer, design en helder ingericht, waar producten van FORê®, l’effet Vosges de boventoon voeren.

Saarland Therme

Saarland Therme: een oosters vleugje voor nieuwe sensaties. De arabesken, kaarsen en betoverende parfums van Saarland Therme zetten je meteen in de sfeer van duizend-en-één nachten. Dit uitstapje net over de Duitse grens, op slechts 5 minuten rijden van Sarreguemines en van het 4-sterrenhotel Auberge Saint-Walfrid, is een verrukkelijke reis voor de zintuigen.