Inspiratie artikel

Klank- en
lichtshows in Lorraine

Klank- en lichtshows zijn hoogtepunten in de zomer. Ook in Lorraine weerspiegelen ze vaak een stukje plaatselijke geschiedenis en geven ze uitzonderlijke monumenten extra glans. Deze gratis evenementen zijn een leuke vulling van lange zomeravonden. Ontdek de 4 shows die je niet mag missen.

Ville de Metz

Constellations in Metz
Metz nodigt zijn gasten uit voor een geheel nieuwe belevenis: ‘Constellations’. Dit evenement is een multiculturele happening die de hele zomer duurt en waarin digitale kunst met erfgoed gecombineerd wordt in zo’n 400 verschillende voorstellingen en kunstuitingen. Lux Animae, het licht van de ziel, is een van de hoogtepunten: een monumentale videomapping op de gotische gevel van de kathedraal van Metz van Yann Nguema, kunstenaar en ambassadeur van het Lichtfeest van Lyon.
Meer lezen

TILT3

Een andere creatie is de Astera-boom van TILT op de Place d’Armes: overdag een intrigerende zilverkleurige boom met schitterende fonkelingen en ’s avonds een overweldigend schepsel met in de kern een wolk van bonte lichtstralen. Op de boulevard Poincaré kun je een andere show bijwonen: ‘Dansende Fonteinen’ op het thema impressionisten combineert een muur van kleurrijke waterstralen met een videoprojectie.

Ville de Nancy

Rendez-vous Place Stanislas in Nancy
Rendez-vous Place Stanislas vindt ’s zomers elke avond plaats op dit prachtige stukje UNESCO-werelderfgoed. De show geeft een beeld van de geschiedenis en het erfgoed van Lorraine. Een geweldige metamorfose waarvan elk jaar een kwart van de inhoud herzien wordt. In 2017 nodigt Stanislas Leszczynski het publiek uit voor zijn ‘Droom van Lichten’. De show heeft een nieuwe scène op het thema ‘Lorraine zonder Grenzen’, een voorspel op twee exposities die vanaf 7 oktober 2017 in Nancy lopen: ‘Onze Geschiedenis!’ in het Paleis van de Hertogen van Lorraine – Musée Lorrain en ‘De Kleuren uit het Oosten’ in het Museum voor Schone Kunsten van Nancy. Een ware reis door verbeelding en dichtkunst.
Meer lezen

G. Berger

Watertoneel van Slot Lunéville
Watertoneel (‘Théâtre d’eau’) combineert muziek en beeld in een klankrijk waterballet met toverachtige beelden. Elke avond in de zomer, bij het vallen van de nacht, verzamelt het publiek zich rond de grote vijver in het Parc des Bousquets van Slot Lunéville. Op verschillende dagen worden twee shows gepresenteerd: de viering van het 350e geboortejaar van Germain Boffrand en een watersymfonie die de muziek uit de eeuw van de verlichting in de schijnwerpers zet. De eerste is gekoppeld aan de aan de beroemde architect gewijde expositie in de gerestaureerde zalen rond de kapel: ‘Lunéville en Germain Boffrand (1667-1754): het herrezen paleis’.
Meer lezen

Ville de Toul

Toul en de wonderkamer
De stad Toul licht de zomeravonden op met een schitterende klank- en lichtshow. In 2017 is het stadhuis aan de beurt om te stralen in het licht van de schijnwerpers voor een fabelachtige combinatie van architectuur en vegetatie. Op de achtergevel van dit oude bisschopspaleis, waarvan de tuinen het verrassende decor vormen, gaan de deuren naar een rariteitenkabinet open met op de geschiedenis van Toul geïnspireerde scènes. Het is het werk van componist en regisseur Damien Fontaine uit Nancy, die bekend staat om zijn monumentale werken.
Meer lezen

Andere teksten

Cookies

Tijdens het surfen op onze website accepteer je het gebruik van cookies die je voorzien van op je interessegebieden gerichte reclame en geïndividualiseerde content, en die bezoekersstatistieken uitvoeren. Meer hierover

Ik ga ermee akkoord