Inspiratie artikel

Droomnacht
midden in de natuur

In een boomtop, een knus houten huisje, op de rotsen of tussen de wolven: en wat als de natuur eens voor een nachtje de hoofdrol in je dromen speelde?

Slapen in het hart van de natuur
Het dierenpark Sainte-Croix in Rhodes telt 18 originele onderkomens tussen de dieren. Denk je eens in: de avond valt en het geburl van de herten houdt je wakker, of je hebt vanuit je lodge vrij zicht op een meute wolven, of je opent de deur van je joert op een steppe vol wilde paarden… Magisch!

M. Bricard

Ook toverachtig: de Clairière aux Cabanes in La Bresse. 15 uitzonderlijke hutten in een bos van de Vogezen, sfeervol geïnspireerd op Moeder Natuur. Je woont in de bomen, je laat je helemaal overweldigen door de legendarische wereld van de Hobbit, je betrekt de stulp van een ontdekkingsreiziger. Even helemaal kind zijn met de kinderen!

Nog steeds in de Vogezen, bij Gérardmer. Nestjes in de bomen, dat is het concept van NIDS des Vosges in Champdray. 9 stijlvolle boomhutten op de eerste rang in de natuur voor een ontspannende vakantie. Edele materialen en milieuverantwoorde constructies, elke hut is uniek. De topper: een duik in het Finse bad op het terras van de Cabane de Luxe tussen de dennen.

M. Laurent

Je vindt een geheel andere sfeer rondom de Maisons Sylvestres (Boshuizen) in Fresnes-au-Mont in de Maasstreek, waar het eigentijdse briesje waait van de Vent des Forêts (Bosgeruis). Deze 3 structuren van staal, hout, glas en een vleugje durf zijn kunstwerken… om in te slapen. De huisjes zijn geplaatst op door ontwerpster Matali Crasset gekozen plekken, ideaal om de geluiden, de bewegingen en het leven van het bos te observeren en te beleven.

Openluchthotels
Het betere buitenleven met de voeten in het gras en het hoofd in de sterren: ook dat is een vorm van puur geluk. Beleef een natuurlijke ervaring tijdens een vakantie op een van de talloze campings van het label Qualité Tourisme in Lorraine.