Inspiratie artikel

De mooiste
meren van Lorraine

Het is volop zomer en de temperaturen stijgen. Je houdt van lekker niets doen en hebt een onweerstaanbare zin om het water in te gaan? Pak je zwemspullen en reis naar Lorraine! In Lorraine vind je mooie stukjes paradijs midden in de natuur, waar je met volle teugen profiteert van je vakantie. Enorme waterplassen, fijne zandstranden, meren speciaal voor zwemmen of andere watersportactiviteiten… bekijk onze selectie van de mooiste meren van Lorraine.

Madine bij Nonsard: het riekt hier naar vakantie!

Lac de Madine © B. Jamot
B Jamot © Lac de Madine

Een zandstrand, ligstoelen, een lange pier, een strandbar, twee strandpaviljoenen en het havenrestaurant… Madine, een waterplas van 1.100 hectare in het hart van het Regionaal Natuurpark van Lorraine waar je heerlijk kunt zwemmen en zonnen. Maar niet alleen! Je kunt er ook vissen, zeilen, paardrijden, fietsen, golfen, midgetgolfen, wandelen, tot rust komen, picknicken en aan het eind van de dag genieten van de prachtige zonsondergang boven het meer. In de buurt van Nancy en Metz profiteer je hier volop van een echte vakantie en laad je je batterijen op. Een vleugje zee op het platteland!

Meer van Pierre-Percée: Canada vlak bij huis

Lac de Pierre-Percée © World Else
Lac de Pierre-Percée © World Else

Op een paar kilometer van het kristalstadje Baccarat ligt het schitterende meer van Pierre-Percée. Het meer in de vorm van een esdoornblad tussen de dennenen doet heel Canadees aan. Dit stuwmeer leent zich perfect voor diverse activiteiten in en aan het water, zoals kanovaren, suppen, vissen… Het natuurpad van 32 kilometer rondom het meer biedt fiets- en wandelmogelijkheden te over.

Het ruime sop kiezen op het Stockmeer

Rhodes etang du Stock © J. MAY
Rhodes etang du Stock © J. MAY
Rhodes etang du Stock © J. MAY

Het Stockmeer is het grootste meer in Lorraine waar met motorboten gevaren mag worden. Liefhebbers van zwemmen en zonnen profiteren van de stranden van Langatte. Dit recreatiecentrum heeft diverse sportieve activiteiten op zijn programma en een fitness- en wellnessruimte voor de broodnodige ontspanning. Picknicken of barbecueën kan op een speciaal daarvoor bestemde plek vlakbij het strand. Het meer is en blijft een ongerept stukje natuur waar vissers en wandelaars hun hart ophalen.

Meer van Gérardmer: de parel  van de Vogezen

Lac de Madine © B. Jamot / M. Laurent

Midden in de bergen van de Vogezen ligt ‘de parel van de Vogezen’, van oorsprong een gletsjermeer. Als de zomer op de drempel staat, wordt het wintersportoord Gérardmer een watersportoord: zwemmen, suppen, windsurfen, kanoën, kajakken, waterfietsen, rondvaart op het meer in rondvaartboot op zonne-energie… Rondom het meer is een pad uitgezet van 6 kilometer voor een fiets- of wandeltocht in de natuur.

Vraag de gratis vakantiegids van Lorraine aan www.tourisme-lorraine.fr/magazine

Vond je dit artikel leuk?

Bedankt voor de beoordeling!

Jouw mening telt voor ons, we zouden graag willen weten of dit artikel je van nut is geweest.

Gemiddeld cijfer: (4.7/5)