Herdenking

Herdenking 14-18

Verdun, symbool van de Eerste Wereldoorlog

Verdun is als wereldhoofdstad van de Eerste Wereldoorlog het symbool van de bloedige veldslagen die tijdens de hele oorlog plaatsvonden in Lorraine. Tussen augustus 1914 en november 1918 vloeit het bloed van duizenden gewonden en gesneuvelden op de Lotharingse bodem. De herdenkingsplechtigheden beperken zich echter niet tot Verdun. Overal in de Maasstreek, maar ook elders in Lorraine, worden evenementen georganiseerd om deze aangrijpende episode uit de wereldgeschiedenis te herdenken. Van de bergen van de Vogezen – het enige bergfront in Frankrijk – tot Verdun, via het ingelijfde Metz en het Frans gebleven Nancy, Lorraine heeft overal brandmerken van de Eerste Wereldoorlog behouden. De streek vormt nu een buitengewoon openluchtmuseum met oorlogsplaatsen en -resten, getuigen van de gevechten die zich er afspeelden.

Plaatsen en monumenten

Talloze monumenten, musea, forten en voormalige slagvelden getuigen van de gewelddadige gevechten van de Eerste Wereldoorlog. Beleef tijdens een bezoek de geschiedenis van Lorraine tussen 1914 en 1918.

Ontdekken
B. Jamot

Verdun
voor Kinderen

Ga op zoek naar het wapen van de kikker Vadrouille in onder andere de Bajonettenloopgraaf en Fort Vaux.

Ontdekken
Herdenking

DES FLAMMES… À LA LUMIÈRE, ACHTER DE SCHERMEN

Elke zomer beschrijft dit klank- en lichtspel de Slag bij Verdun, een belangrijk stuk wereldgeschiedenis, tegen een sublieme natuurlijke achtergrond.

ONTDEKKEN