Home

Herdenking

2014-2018:
honderdste herdenkingsjaar
van de Eerste Wereldoorlog

Lorraine was als grensstreek vaak het toneel van gruwelijke gevechten: tijdens de Frans-Duitse oorlog van 1870 en de Eerste Wereldoorlog, maar ook tijdens de Tweede Wereldoorlog. In de streek zijn nu nog talloze citadellen, forten en andere vestingwerken te zien. Van de vestingwerken van Vauban – werelderfgoed van de UNESCO – tot de Maginotlinie, via de citadel van Séré de Rivières in Montmédy, Lorraine staat tijdens de herdenking van de Eerste Wereldoorlog midden in de schijnwerpers.

M. Petit

Centenaire 14-18 Verdun, symbool van de Eerste Wereldoorlog

Verdun is meer dan elke andere stad een symbool van de Eerste Wereldoorlog vanwege de intensiteit en de lange duur van de gevechten die er plaatsvonden. De herdenkingsevenementen van 2017 zetten de internationale dimensie in de schijnwerpers die deze oorlog 100 jaar geleden kreeg dankzij de inmenging van de Verenigde Staten.

Ontdekken
Fort de Vaux

1870-1871 en de Annexatie

Na de nederlaag tegen de Pruisen in 1871 verliest Lorraine een deel van zijn grondgebied. Nancy blijft echter bezet door de Duitse troepen totdat de Vrede van Frankfort volledig toegepast is.

Ontdekken
Fort de Bois l'Abbé
ARFUPE
JC. Kanny - Moselle Tourisme

1939-1945 en de Maginotlinie

De door de voorgaande oorlogen nagelaten wonden dwingen het Franse leger tot versterking van de verdedigingslinie. Hieruit ontstaat de Maginotlinie, bedoeld om een inval van het Duitse leger onmiddellijk te stoppen. De Geschiedenis besluit echter een ander verloop en de talloze forten van de Maginotlinie ondergaan niet altijd het lot dat hen beschoren was.

Ontdekken
Simserhof
Herdenking

DES FLAMMES… À LA LUMIÈRE, ACHTER DE SCHERMEN

Elke zomer beschrijft dit klank- en lichtspel de Slag bij Verdun, een belangrijk stuk wereldgeschiedenis, tegen een sublieme natuurlijke achtergrond.

ONTDEKKEN
Cookies

Tijdens het surfen op onze website accepteer je het gebruik van cookies die je voorzien van op je interessegebieden gerichte reclame en geïndividualiseerde content, en die bezoekersstatistieken uitvoeren. Meer hierover

Ik ga ermee akkoord