Spelen, maar dan wel met z'n allen

Sensatie XXL in Bol d’Air
in de Vogezen

Beleef de grootste sensaties met je gezin in Bol d’Air Aventures, een spannend recreatiepark in La Bresse in de bergen van de Vogezen. Een fantastisch speelterrein voor groot en klein in het bos, tussen bergen en rivieren. Recreatie in de buitenlucht en originele onderkomens… Adrenalineshot gegarandeerd voor een onvergetelijke vakantie!

G. Pecqueur
G. Pecqueur
G. Pecqueur

Sensaties voor alle leeftijden

Helmen: oké. Karabijnhaken: oké. Klaar voor de grote vlucht? Sjezen over een kabel van 1.350 meter met een snelheid van meer dan 100 km/u, dat is de Fantasticâble, een van de snelste tokkelbanen ter wereld! Wat minder eng is het om de vlucht met z’n tweeën te doen, in duo, of de versie Fantasticool. Andere sterke sensaties krijg je van de Bol d’Air Line, de bungeejump, de parapentevluchtsimulator, de Big Air Jump… Hoogtevrees wordt compleet van het lijstje geschrapt zodra je in de boomtoppen gaat spelen. Hier zijn bomenparcoursen voor elke leeftijdsgroep. Als je daarna weer vaste grond onder je voeten krijgt, dan zijn wel je schoenen uit: je trekt met de allerkleinsten het blotenvoetenpad op, over bospaden en door fris water.

Het verhaal van...

François, 11 jaar.

Té gaaf om te vliegen als een vogel! Joh, dat gaat net zo snel als een duikende valk, die zullen dan vast last hebben van koude vleugels! Ik vond het helemaal niet eng, zelfs niet toen we bijna de toppen van de dennen raakten. En we vlogen zelfs boven de boomhutten. Mijn lievelingshut in de Clairière aux Cabanes is de Hobbit-hut. Mogen we daar een keertje slapen?

TOP 5 van gezinsactiviteiten
niet ver van huis

Wiidoo Gliss

Een speciaal recreatieparkje voor de allerkleinsten (vanaf 18 maanden), waar ze het hele jaar door veilig kunnen wennen aan wintersporten en roetsjactiviteiten. Speelterrein met ludieke bergsportactiviteiten in de zomer, en in de winter een wit paradijs om kennis te maken met de sneeuw.

Meer hierover

Snoepfabriek Confiserie Gérômoise

Als er iets is waar iedereen het over eens is in het gezin, dan is het wel snoep. Probeer de enige echte snoepjes uit de Vogezen, gemaakt volgens het oude recept! Hang met je neus boven de koperen ketels tijdens de rondleiding met uitleg door een snoepjesmaker, kun je het al ruiken? Bosbessen, honing, dennenknoppen, viooltjes, bergamot, frambozen… en zie dan maar eens te kiezen!

Meer hierover

Gérardmer, de Parel van de Vogezen

Midden in de Merenvallei, verscholen in het groen, ligt het bergstadje Gérardmer. Rondleiding met uitleg van dit bergoord of rondvaart op het heldere water van het meer dat van oorsprong een gletsjerdal was, de charmes van de Parel van de Vogezen laten je niet koud!

Meer hierover

Muziekwandeling

Een ludieke, originele tocht rond het meer van Retournemer, uitgedacht door Sylvie Triboulot, berggids en muzikante. Je ontdekt de klanken van steen en bomen, speelt met water en bouwt samen zelfbedachte instrumenten. Activiteit toegankelijk vanaf 2 jaar.

Meer hierover

Schlitte Mountain

Een soort winterachtbaan, deze supermoderne slee geïnspireerd op die van attractieparken: een circuit van 900 meter lang, verhoogde bochten, jumps en draaikolken van 340° om te gillen van de pret. Toegankelijk vanaf 3 jaar, een dolle, maar veilige afdaling zowel in de winter als in de zomer.

Meer hierover

Andere belevenissen