Spelen, maar dan wel met z'n allen

Op vakantie
aan het Madinemeer

Zin in avontuur? Ontdek met het hele gezin de geschiedenis en het erfgoed in de Westelijke Vogezen, samen met Ludo, de mascotte van het Raadselfort. Een originele belevenis in een echt militair fort voor een prettige geschiedenisles over dit stukje van de Vogezen.

L'Europe vue du ciel
P. Bodez
B. Jamot
B. Jamot

Strandsfeer

Huplakee! Badhanddoek en zonnebril. Je bent op vakantie aan de Madine. Alles is er: strandsfeer en zand, jachthaven, waterfietsen, ligstoelen, surfplanken, stranden en helderblauw water. De kinderen hebben het er al dagen over. Wandelen, mountainbiken, wilde dieren en bijzondere bloemen ontdekken, duikwedstrijd… na een goed gevulde dag strijk je voldaan neer op het terras van de strandbar. Glaasje, diner, ontspanning en veel lol. Morgen? Vissen en reuzenpicknick!

Onze tip

Vanaf het documentatiecentrum Maison des Découvertes vertrekt het ornithologische pad ‘herinneringen van reizigers’ dwars door het natuurreservaat. Een waar vogelparadijs! Vlak voor de uitkijkpost leer je via spellen voor het hele gezin meer over de inwoners van deze plek.

Meer hierover

TOP 5 van gezinsactiviteiten

Zwemmen

Poedelen, zonnen, zwemmen, duiken, pure waterpret in Lorraine. Het zou zonde zijn om zonder badpak of zwembroek naar de Madine te gaan!

Trappen maar

Skelters, trapauto's, tandems, mountainbikes... iedereen warmt even de kuiten op voor een middagje fietsplezier.

Watersportcentrum

Diverse vaartuigen voor beginners en gevorderden. Ideaal om te leren varen of om even het zeil te hijsen.

Tochten maken

Het hart van het Regionaal Natuurpark van Lorraine is een prachtig speelterrein vol avontuur. Het verkennen waard, te voet, op de mountainbike of te paard.

Jachthaven

Je waant je bijna op het IJsselmeer op deze waterplas van 1.100 hectaren met jachthaven en 250 plaatsen voor zeilboten.