Spelen, maar dan wel met z'n allen

Een dagje in
de huid van een boer

Het echte leven op de boerderij, een onvergetelijke belevenis voor een authentieke gezinsvakantie: leven in de buitenlucht, dichtbij de dieren, en de boer(in) helpen met de dagelijkse klussen. Welkom op de boerderij in Lorraine met ‘Bienvenue à la Ferme’!

G. Pecqueur
B. Jamot
B. Jamot

Het leven op de boerderij

Geen wekker nodig, de kinderen willen voor niets ter wereld het melken missen. Het is voor hen een fantastische ervaring. Net zoals het voeren van de konijnen en de kippen, kaas maken en eieren rapen! De eigenaars zorgen voor een hartelijke ontvangst en laten je kennismaken met de beste producten van het land. Je houdt van het platteland, van authentieke smaken, natuur, dieren? Het netwerk ‘Bienvenue à la Ferme’ biedt een ruime keuze aan accommodatie en verrassende activiteiten om met het hele gezin te beleven.

Het verhaal van...

Valentine, 11 jaar.

We hebben erwten geplukt en gedopt. Echte erwtjes! Mmmm, heerlijk. En we hebben aardbeienjam gemaakt van kakelverse aardbeien! En later heeft Marc ons meegenomen met de trekker. In het begin vond ik het beetje eng, maar later vond ik het hartstikke leuk!

TOP 5 van gezinactiviteiten

Z’anifermes

Boerderij 'Ferme Basse-sur-le-Rupt'. Ervaar het leven op een zuivelboerderij en help Francine en Jean-Pierre met de verzorging van hun 40 Holstein-koeien. Ben je er toevallig als er een kalfje wordt geboren, dan mag je zijn naam kiezen en hem 'sponsoren'.

Meer hierover

Rando fermes (boerenwandelingen)

Boerderij 'Ferme du Kleinwald'. Eropuit trekken vanaf deze grote boerderij, een ideale uitvalsbasis of tussenstop midden in het Regionaal Natuurpark van de Noordelijke Vogezen. Rust en welzijn staan centraal: spa, sauna en de zuivere lucht van het platteland.

Meer hierover

Savoir-Ferme'

Boerderij 'Ferme du Vallon’. Leven in het tempo van de natuur en met je neus op het kippenhok... Deze educatieve paardenboerderij organiseert tochten te paard op het landgoed en bezoeken aan de overblijfselen van de Eerste Wereldoorlog want de boerderij ligt in de buurt van het slagveld van Verdun. Van de beroemde Slag bij Verdun werd in 2016 het honderdste herdenkingsjaar gevierd.

Meer hierover

Smulboerderijen

Boerderij ‘Domaine de Saturnin’. Smullen van boerderijproducten in het hart van het Regionaal Natuurpark van Lorraine, dat doe je bij Domaine de Saturnin, een boerderij in de buurt van het Madinemeer. Catherine fokt eenden, ganzen en kippen, die allemaal van het gezonde buitenleven genieten, wat je goed merkt in je bord!

Meer hierover

Biologische boerderijen

Boerderij 'Ferme de la Charmotte'. Op het programma: biologische landbouw en het leven op de boerderij op ludieke wijze ontdekken. Deze boerderij in het middelgebergte ligt in een mooi dorpje in de Vogezen, tussen de bossen. Er zijn hopen wandelingen te maken met onderweg een picknick van de boerderij.

Meer hierover