Spelen, maar dan wel met z'n allen

De wilde
dieren van Sainte-Croix

In Dierenpark Sainte-Croix in Rhodes, aan de voet van de Vogezen, maak je de meest wonderbaarlijke ontmoetingen! Beren, herten, wolven, apen, maki’s… 1.500 dieren van zo’n honderd verschillende soorten leven samen in dit ongerepte stukje natuur.

G. Pecqueur
Parc de Sainte-Croix © M. Bricard
Parc de Sainte-Croix © M. Bricard
G. Pecqueur

Actie biodiversiteit

Het hele gezin komt in actie. In actie biodiversiteit, op de beste plek om de wilde dieren uit Europa te observeren. Sommige lopen vrij rond in het dierenpark. Kleine panda’s, tientallen watervogels, eigenaardige insecten en de onlangs aangekomen elanden. Daarna richting het hoge Noorden om uilen, rendieren, poolvossen en poolwolven te ontdekken. Wat meer over de wolven: we zitten hier midden in de meute. De verkenningstocht gaat verder door het land van de beren en dan naar de vlakte van de herten. Heb je je verrekijker wel bij je?

Het verhaal van...

Chloé, 12 jaar

Ik heb de wilde dieren ontdekt in het safaritreintje. Dat is nieuw in het park en ik vond het hartstikke leuk! Je gaat over het land waar de dieren bijna helemaal vrij leven. Ik heb rendieren, pelikanen en bizons van heel dichtbij gezien en ik heb een heleboel geleerd. En het is een stuk minder vermoeiend dan lopen!

TOP 5 van gezinsactiviteiten