Spelen, maar dan wel met z'n allen

De verovering
van het Westen

Zin in avontuur? Ga met Ludo, de mascotte van het Raadselfort, op ontdekking naar de geschiedenis en het erfgoed in de Westelijke Vogezen. Een originele belevenis en een prettige geschiedenisles over dit stukje van de Vogezen.

Een knapperd, die Ludo!

“Ik weet het, ik weet het!! Het is een wolf!” ». Capucine en Joséphine lopen voor het eerst door de tunnels van het Raadselfort. Ze hebben net in de bocht van een tunnel een nieuw raadsel opgelost door het silhouet van een zoogdier dat vroeger in de omliggende bossen woonde te identificeren. We zijn hier in het oude Fort Bourlémont, bij Mont-lès-Neufchâteau, dat nu een formidabel speelterrein is. Het is een op Moeder Natuur geïnspireerd avontuur, met de mascotte Ludo als gids. In totaal 20 op te lossen raadsels en een geweldig dagje uit met je gezin.

Het verhaal van...

Lorenzo, 11 jaar.

Ik wil geoloog worden, ik vond de bunker ‘sensation’ geweldig. Je moet met je handen de verschillende stenen voelen en raden: kalksteen, leisteen, marmer en zandsteen, en dan moet je raden in welk gat van de koffer de steen van Euville zit.

TOP 5 van gezinactiviteiten

In de voetsporen van Jeanne d'Arc

Rond 1412 werd in dit bescheiden huisje Jeanne d'Arc - ook bekend als de Maagd van Orléans - geboren. Het huis is door de eeuwen heen bewaard gebleven, opgeknapt en voorzien van inscripties en beelden. Een goede aanvulling is een bezoek aan het documentatiecentrum 'Visages de Jehanne', waar onder meer films worden vertoond.

Meer hierover

Geocaching: 21e-eeuwse schatjacht

Ontdekken, lopen, leren, lol hebben... Geocaching heeft alle ingrediënten voor een leuk avontuur. Op stap met het hele gezin en een GPS of smartphone, op zoek naar verstopte doosjes. Een geinig en origineel concept in de vorm van een echte speurtocht in de natuur.

Meer hierover

Grand: Gallo-Romeinse vindplaats

Een amfitheater van 17.000 plaatsen en een mozaïekvloer van 232 m², beelden en opmerkelijke resten onderstrepen de ligging van de voormalige Gallo-Romeinse stad Andesina in dit dorpje van de Vogezen. Het hele jaar door workshops voor jonge archeologen.

Meer hierover

Wandelen op het Rotsenpad

Het Sentier des Roches van 6,8 kilometer gaat door het dal van de Mouzon door de landschappen rond Circourt. De rotsformaties die hier aan de oppervlakte komen, vormen op sommige plaatsen wanden van 25 meter hoog. Op de kalkgrond die de rotsen deels bedekt, groeien zeldzame, beschermde planten.

Meer hierover

Koken 'in het wild'

Eropuit met een bestemming: leer wilde planten kennen en plukken, en ze daarna verwerken in heerlijke gerechten voor vier uur (brandnetelwafels, zachte bramentaart, beignets met klaverbloemen…), of voor een landelijk maal in gezelschap van je gastheer en -vrouw.

Meer hierover

Andere belevenissen