Gezin

Westelijke
Vogezen

De verovering
van het Westen

Zin in avontuur? Ludo neemt ons in de tunnels van het Raadselfort mee op ontdekkingsreis naar de de bewoners van de velden en de bossen rondom het bouwwerk. Dit in de 19e eeuw gebouwde verdedigingswerk onthult zich voor alle generaties via raadsels en verrassingen. Een leuk opstapje om meer te weten te komen over de geschiedenis van de streek en verhalen over de omgeving te horen: van Jeanne d’Arc tot natuurverschijnselen, op naar de verovering van het Westen.

Een knapperd, die Ludo!

Het avontuur begint op het voorplein van het fort. Met de ‘Pass Enigmes’ (Raadselpas) in de hand kan het spel beginnen. In deze versterkte doolhof gaan Ludo en Moeder Natuur hand in hand om via 20 raadsels je kennis te testen over fauna en flora en je logica en behendigheid op de proef te stellen. Aan het eind van de rit krijg je, als je het helemaal volbracht heb en alles (goed) hebt beantwoord, een diploma.

Ontdek de belevenis

Tip van Sarah

Het geboortehuis van Jeanne d’Arc en de Gallo-Romeinse vindplaats van Grand organiseren leuke (knutsel)workshops voor kinderen van 8 tot 12 jaar tijdens de Franse schoolvakanties. Schrijf snel je kinderen in en profiteer van de gelegenheid om deze plekken te bezoeken!

www.tourisme-ouest-vosges.fr

TOP 5 van gezinsactiviteiten

In de voetsporen van Jeanne d'Arc

Rond 1412 werd in dit bescheiden huisje Jeanne d'Arc - ook bekend als de Maagd van Orléans - geboren. Het huis is bewaard gebleven en in de loop der eeuwen verfraaid en versierd met inscripties en beelden. Een bezoek aan het documentatiecentrum 'Visages de Jehanne' waar onder meer films worden vertoond, is een goede aanvulling.

Meer hierover

Geocaching: 21e-eeuwse schatjacht

Ontdekken, lopen, leren, lol hebben... Geocaching bevat alle ingrediënten voor een leuk avontuur. Op stap met het hele gezin en een GPS of smartphone, op zoek naar verstopte doosjes. Een geinig en origineel concept in de vorm van een echte speurtocht in de natuur.

Meer hierover

De Gallo-Romeinse erfenis van Grand

Een amfitheater van 17.000 plaatsen en een mozaïekvloer van 232 m², beelden en opmerkelijke resten bewijzen het bestaan van de voormalige Gallo-Romeinse stad Andesina in dit dorpje van de Vogezen. Het hele jaar door workshops voor archeologen in spe.

Meer hierover

Wandelen op het Rotsenpad

Het Sentier des Roches van 6,8 kilometer gaat door het dal van de Mouzon en de bijzondere landschappen van Circourt. De rotsformaties die hier aan de oppervlakte komen, vormen op sommige plaatsen rotswanden van 25 meter hoog. Op de kalkgrond die de rotsen deels bedekt, groeien zeldzame, beschermde planten.

Meer hierover

Koken 'in het wild'

Eropuit met een bestemming: leer wilde planten kennen en plukken en ze daarna bereiden in heerlijke gerechten voor vier uur (brandnetelwafels, zachte bramentaart, beignets met klaverbloemen…). Of voor een landelijk maal in gezelschap van je gastheer en -vrouw.

Meer hierover

Arrangementen, Accommodatie, info

Meer hierover

Vakantie voorbereiden

Bestemmingen