Gezin

Maasstreek

Herdenking en overdracht

100 jaar gelden woedde de Eerste Wereldoorlog. Dit stukje geschiedenis is nu ook voor kinderen begrijpelijk gemaakt. De kikker Vadrouille, de rat Gaspard en de duif Gaston wijzen de weg in de forten en op het slagveld en geven een heleboel verheldering over dit moeilijke onderwerp. We blijven in het kader van de overdracht in Azannes – het dorp van de oude beroepen – en in de werkplaatsen van de poppenfabriek Petitcollin waar meisjesdromen werkelijkheid worden. En we gaan de natuur in tijdens een uitstapje met de kano op de Maas of een dag in het avonturenpark Forêt’Vasion.

G. Pecqueur
G. Pecqueur
G. Pecqueur

Verdun voor kinderen

Ga op zoek naar het wapen van de kikker Vadrouille in onder andere de Bajonettenloopgraaf en Fort Vaux. Deze kikker speelt de hoofdrol in een speurtocht voor kinderen van 6 tot 12 jaar en neemt ze op originele en recreatieve wijze mee op ontdekkingsreis op herdenkingsplaatsen. Dit leerparcours van 13 kilometer kan met de auto of op de fiets gereden worden.

Ontdek de belevenis

Tip van Vincent

Op naar Commercy om van die heerlijke madeleines te proeven. Deze ronde cakejes, soms gevuld met mirabellen of chocolade, zijn de specialiteit van de stad. Een smulfestijn voor kinderen. Glas verse appelsap erbij, dit tussendoortje smaakt absoluut naar meer!

www.vacances-famille-meuse.fr

TOP 5 van gezinsactiviteiten
in de buurt

Show 'Des Flammes... à la Lumière'

Verdun 1916. 300 dagen en 300 nachten van de meest gewelddadige veldslag uit de Eerste Wereldoorlog. Dit enorme klank- en lichtspel verenigt 550 vrijwilligers, waaronder 250 Franse en Duitse acteurs, met als decor de natuur in de steengroeve van Haudainville. De show is verrijkt met nieuwe scènes ter gelegenheid van het honderdste herdenkingsjaar van de Slag bij Verdun. Op vrijdag- en zaterdagavond van 17 juni tot en met 30 juli 2016.

Meer hierover

Dorp van de Oude Beroepen in Azannes

Even een middagje ronddwalen in de tijd van de oude beroepen. Kinderen leren de gebaren van vroeger van Paulette die aan één stuk door verhalen vertelt en haar breinaalden niet loslaat, en van de andere 40 vrijwilligers. Na hard werken komt het dagloon in de vorm van een verrukkelijk stuk suikertaart uit de op hout gestookte oven als geroepen.

Meer hierover

Kanovaren op de Maas

Ontdek de mooiste plekjes langs de Maas vanuit een kano of kajak, dat is nog eens een origineel idee! Dit beveiligde parcours brengt je van Charny-sur-Meuse naar Regnéville in de buurt van Verdun. De must is picknicken aan het water tijdens de lunchpauze. Een heus avontuur voor de kinderen.

Meer hierover

Forêt’Vasion

De Maasstreek is voor 37 procent bedekt met bossen. Het kan dus met recht een groen departement worden genoemd. Je armen en benen gaan kriebelen en je wilt eigenlijk maar één ding: spelen in die boomtoppen! Touwbruggen, tokkelbanen, bruggen van rondhout: klimparcoursen voor alle leeftijden (vanaf 2 jaar). Extra: een supergrote opblaasbol waarmee je van een enorm lange helling rolt.

Meer hierover

Poppenfabriek Petitcollin

Een magische wereld die meisjes van 2 tot ongeveer 99 jaar doet dromen. Duizenden poppen van dit beroemde merk hebben hier sinds 1860 het daglicht gezien. Nu worden er jaarlijks 30.000 poppen geboren in de werkplaatsen in Etain, die te bezoeken zijn in een rondleiding met uitleg als aanvulling op een bezoek aan het museum dat de meest bekende modellen toont.

Meer hierover

Arrangementen, Accommodatie, info

Meer hierover

Vakantie voorbereiden

VERDUN

HOTEL RESTAURANT LES ORCHIDEES

Ontdekken
COMMERCY

VAKANTIEHUIS LA VUE DE CHATEAU

Ontdekken

Bestemmingen