Gezin

Leven op
de boerderij

Een dagje op
de boerderij

Alles op groen voor een dagje op de boerderij: een onvergetelijke belevenis voor het hele gezin! Geen wekker nodig, de kinderen willen voor niets ter wereld het melken missen. Het is voor hun een fantastische ervaring. Net zoals het voeren van de konijnen en de kippen, kaas maken of eieren rapen! De boer en de boerin zorgen voor een hartelijke ontvangst en een waardige kennismaking met het heuvelachtige platteland. Welkom op de boerderij in Lorraine dankzij ‘Bienvenue à la Ferme’.

G. Pecqueur

Liefde voor eigen bodem

Isabelle en Philippe ontvangen je gastvrij voor een weekend op hun schapenboerderij en laten je alles ontdekken over het boerenleven, variërend van de geboorte van kuikens tot het borstelen van paarden, het melken van koeien of geiten, het scheren van schapen, het voeren van varkens. Op naar de tuin met Isabelle. De dag is goed gevuld!

Ontdek de belevenis

Tip van de CRAL

Je houdt van het platteland, van authentieke smaken, natuur, dieren? Het netwerk ‘Bienvenue à la Ferme’ biedt een ruime keuze aan accommodatie en verrassende activiteiten om samen te beleven met het hele gezin.

www.bienvenue-a-la-ferme.com/lorraine

Sandrine VALLIN

TOP 5 van gezinsactiviteiten
op de boerderij

Z’anifermes

Boerderij 'Ferme de Basse-sur-le-Rupt'
Ervaar het leven op een boerderij en help Francine en Jean-Pierre met de verzorging van hun 40 Holstein-koeien. Als je er bent en er wordt een kalfje geboren, dan kun je hem 'adopteren': je geeft hem een naam en volgt zijn levensloop.

Meer hierover

Rando fermes (boerenwandelingen)

Boerderij 'Ferme du Kleinwald'
Eropuit trekken vanaf deze grote boerderij, een ideale uitvalsbasis of tussenstop midden in het Regionaal Natuurpark van de Noordelijke Vogezen. Rust en wellness staan centraal: spa, sauna en de zuivere lucht van het platteland.

Meer hierover

'Savoir-Ferme'

Boerderij 'Ferme du Vallon'
Leven in het tempo van de natuur en met je neus op de hoenderhof... Deze educatieve paardenboerderij organiseert tochten te paard op het landgoed en bezoeken aan de resten van de Eerste Wereldoorlog. De boerderij ligt in de buurt van het slagveld van Verdun. Van de beroemde Slag bij Verdun wordt dit jaar het honderdste herdenkingsjaar gevierd.

Meer hierover

Smulboerderijen

Domaine de Saturnin
Smullen van boerderijproducten in het hart van het Regionaal Natuurpark van Lorraine: dat kan bij Domaine de Saturnin, een boerderij in de buurt van het Madinemeer. Catherine fokt eenden, ganzen en kippen, die allemaal van het gezonde buitenleven genieten, wat goed tot uiting komt in het bord!

Meer hierover

Biologische boerderijen

Boerderij 'Ferme de Reherrey'
Biologische landbouw, het leven op de boerderij en een ludieke manier van dieren houden ontdekken, dit staat je te wachten op de boerderij 'Ferme de Reherrey'. Een boerderij in de bergen in een klein gehucht, omgeven door de bossen van de Vogezen. In de buurt van de boerderij liggen talloze gemarkeerde wandelpaden voor leuke tochten met het gezin.

Meer hierover

Arrangementen, Accommodatie, info

Meer hierover

Vakantie voorbereiden

RHODES

CHAMBRES D'HÔTES - LES BACHATS

Ontdekken
BERTRAMBOIS

CHAMBRE D'HÔTES DE LAURETTE

Ontdekken

Bestemmingen