Gezin

Hoge Vogezen

100% sensatie

Bergen, wandel- en fietspaden, rivieren, meren: een ideaal en inspirerend speelterrein ligt aan je voeten. Klimparken, blotevoetenpaden, reuzentokkelbaan? In het avonturenpark Bol d’Air komt elke leeftijdsgroep aan z’n dosis sensaties. Nog steeds in de sensaties, maar dit keer in zoevende sfeer, met de Schlitte Mountain (4-seizoenenslee) en het peuterpark Wiidoo Gliss. Deze authentieke bergsfeer is een inspiratiebron voor de ambachtelijke snoepjesmaker van Gérardmer, de Confiserie Géromoise: bosbessen, dennenknoppen, honing… mmmm, wat is snoepen toch lekker.

G. Pecqueur
G. Pecqueur
G. Pecqueur

Lekker raggen in Bol d’Air in de Vogezen

Met z’n tweetjes vliegen aan een kabel met een snelheid van 100 km/u, een blotevoetenpad lopen, weggeschoten worden door een katapult, duiken in een enorm luchtkussen. De ‘minst’ dapperen nemen de parcoursen in de bomen om ook de nodige sensaties te beleven.

Ontdek de belevenis

Tip van Laurence

De plaatsen Gérardmer, La Bresse en Xonrupt-Longemer hebben alle drie het label Famille Plus Montagne en zijn dus ideale gezinsbestemmingen. Kom zowel ’s zomers als ’s winters gerust onze kant op met je kinderen, ze worden vorstelijk onthaald!

www.hautes-vosges.net

TOP 5 van gezinsactiviteiten

Wiidoo Gliss

Dit recreatieparkje is speciaal voor de allerkleinsten (vanaf 18 maanden), zodat ze het hele jaar door veilig kunnen wennen aan wintersporten en roetsjactiviteiten. Speelterrein met ludieke activiteiten uit de bergen in de zomer, en in de winter een wit paradijs om kennis te maken met de sneeuw.

Meer hierover

Confiserie Gérômoise

Als er iets is waar iedereen het over eens is in het gezin, dan is het wel snoep: de enige echte snoepjes uit de Vogezen, gemaakt volgens het recept van vroeger. Met je neus boven de koperen ketels tijdens de rondleiding met uitleg door een snoepjesmaker, ruik je het al? Bosbessen, honing, dennenknoppen, viooltjes, bergamot, frambozen: en zie dan maar eens te kiezen!

Meer hierover

Voies vertes

Lekker vlak en veilig fietsen tussen de bergen: dat doe je op een motorvrije 'voie verte'. Probeer de e-bikeformule met een karretje voor peuters en kleuters (tot 6 jaar). Waar een in onbruik geraakte spoorbaan al niet goed voor is! 54 kilometer van Bussang naar Cornimont, te fiesten in kleine stukken of in één keer, afhankelijk van je conditie en het vervoermiddel.

Meer hierover

Muzikale wandeling

Een ludiek en origineel parcours rondom het meer van Retournemer, bedacht door Sylvie Triboulot, berggids en muzikante. Om de klanken van steen en bomen te verkennen, te spelen met water en samen zelfbedachte instrumenten te bouwen. Activiteit toegankelijk vanaf 2 jaar.

Meer hierover

Schlitte mountain

Een soort winterachtbaan, deze supermoderne slee geïnspireerd op attractieparken: een afdaling van 700 meter, bochten die omhoog gaan, sprongen en spiralen van 360 °. Toegankelijk vanaf 3 jaar, een dolle afdaling zowel in de winter als in de zomer.

Meer hierover

Arrangementen, Accommodatie, info

Meer hierover

Vakantie voorbereiden

LA BRESSE

RÉSIDENCE LES VALLÉES - LABELLEMONTAGNE

Ontdekken
LA BRESSE

CAMPING - DOMAINE DU HAUT DES BLUCHES

Ontdekken
XONRUPT LONGEMER

CAMPING VERTE VALLEE

Ontdekken

Bestemmingen