Home

Essentieel

Een gulle authentieke natuur, gevarieerd erfgoed met een rijke geschiedenis, een wereldberoemde gastronomie, zeldzaam vakmanschap… hier volgt een greep uit het beste wat Lorraine te bieden heeft.

Natuur

Zin in groen en buitenlucht

Enorme bossen en bergweiden in de Hoge Vogezen, uitgestrekte boomgaarden en grote meren, Lorraine heeft het allemaal: welzijn binnen handbereik. Natuurreservaten, buitenactiviteiten, accommodatie... We hebben speciaal voor jou het beste geselecteerd.

Ontdekken
Erfgoed

Erfgoed in alle staten

Lorraine steekt zijn erfgoed niet onder stoelen of banken en laat iedereen ervan profiteren: Centre Pompidou-Metz, art nouveau en UNESCO-erfgoed in Nancy, kathedralen, kastelen en burchten, historische plaatsen, vestingwerken, musea, tuinen... Lorraine heeft je heel wat te vertellen.

Ontdekken
Goed eten in Lorraine

Smakelijke verleidingen

Lorraine, een paradijs voor lekkerbekken: mirabel van Lorraine, bergamot, quiche lorraine, truffel uit de Maasstreek, brie de Meaux, wijnen van de Côtes de Toul en Moselle* en karaktervolle bieren*. Natuurlijk smaken deze specialiteiten nergens zo goed als in hun land van herkomst.
* Overmatig gebruik van alcohol is schadelijk voor de gezondheid. Drink met mate.

Ontdekken
Herdenkingstoerisme

In het hart van het verleden

Lorraine was als grensstreek het toneel van talloze gevechten: de Frans-Duitse oorlog van 1870, de Eerste en daarna de Tweede Wereldoorlog. Citadellen, forten, slagveld, herdenkingsplaatsen en resten van heldhaftige momenten... duik tijdens een bezoek de geschiedenis in.

Ontdekken
Luxe & vakmanschap

Kunst & talenten

Kristal van Baccarat en Daum, het bewerken van glas, hout, textielindustrie... Lorraine zit vol talenten! Traditionele vakkennis, eigentijdse scheppingen, de werken van deze kunstenaars vinden hun weg over de hele wereld. Een bezoek is de moeite waard.

Ontdekken
Traditie

Het verhaal van Sint Nicolaas

Sinterklaas wordt door jong en oud met evenveel spanning opgewacht als de Kerstman. Elk jaar rond 6 december wordt hij in Lorraine met veel hartstocht gevierd. Taaitaai, cadeaus, straattoneel, optochten... laat je gerust meevoeren!

Ontdekken
Sneeuw

De bergen van de Vogezen
in de winter

Al zodra de eerste sneeuwvlokken vallen, ben je van harte welkom in de gezellige skioorden van de Vogezen, waar je ook als gezin uiterst hartelijk ontvangen wordt. Er staat genoeg op het programma om wintersportliefhebbers van alle niveaus te vermaken.

Ontdekken
Niet te missen evenementen

Lorraine bruist

Traditionele feesten, klank- en lichtshows, culinaire en literaire ontmoetingen, historische taferelen, muziek- en straatkunstfestivals, theateropvoeringen... en als we eens gezellig uit gingen?

Ontdekken