Home

De musts

VAN 26 TOT 30 JANUARI 2022
Gérardmer

Festival International du Film Fantastique

Een belangrijk evenement in de Franse filmwereld, een must voor liefhebbers van horrorfilms. Op het programma (dag en nacht): talloze vertoningen, voorpremières, korte en lange films. Elk jaar kiest een jury van prominente figuren uit de filmwereld de beste uit de meedingende films.

VAN 24 TOT 27 MAART 2022
Remiremont

Venetiaans sprookje

Venetië in het hart van de Vogezen, wie had dat ooit gedacht! En toch is het waar tijdens het carnaval in Remiremont.

APRIL 2023
Gérardmer

Narcissenfeest

Duizenden wilde narcissen sieren de wagens: een van de mooiste bloemencorso’s in Oost-Frankrijk! Dit feest wordt om het jaar gehouden.

8/15/22/26/29 MEI EN 5 JUNI 2022
AZANNES-ET-SOUMAZANNES

DE ZONDAGEN IN MEI

400 vrijwilligers in kledij van vroeger, 80 beroepen uit de 20e eeuw, 17 hectare weilanden en bossen… maak tijdens de zondagen in mei in reis door het verleden in Azannes, het dorp van de oude beroepen!

VAN 19 TOT 22 MEI 2022
Épinal

Festival Imaginales

Prent, verbeelding, magie, Épinal… In één woord, ‘Imaginales’! Dit festival verenigt liefhebbers van literatuur: fantasy, thrillers, sprookjes, verhalen en legendes. Fans van Tolkien, laat je kans niet voorbijgaan!

JUNI 2022
Sarreguemines

Sint-Paulsfeest

Feest met straattheater, streekmarkt, kunstambachten, speciale Sint-Paul-menu’s. Sint Paul is de beschermheilige van de aardewerkindustrie, vandaar dat de aardewerkstad Sarreguemines dit evenement uitgebreid viert.

VAN 24 JUNI TOT 23 JULI 2022
Verdun

Klank- en lichtshow 'Des Flammes... à la Lumière'

Emotionele momenten gegarandeerd in deze openluchtopvoering met 250 acteurs en 900 kostuums, ter nagedachtenis van degenen die de hel van Verdun meemaakten.

25 EN 26 JUNI 2022
TOUL

'La Lorraine est Formidable'

Elk jaar staat er een andere stad in de schijnwerpers. Dit jaar is Toul aan de beurt! Het programma van dit weekend is gevuld met openbaringen van de talenten van inwoners van Lorraine via het allerbeste uit de gastronomie, het vakmanschap en het erfgoed. Bovendien is de toegang gratis!

VAN 24 JUIN TOT 3 SEPTEMBER 2022
METZ

CONSTELLATIONS DE METZ

Optredens, shows, exposities, en een klank- en lichtshow op de vorstelijke kathedraal Saint-Etienne… Het is de hele zomer feest in Metz!

VAN 1 TOT 3 JULI 2022
Bar-le-Duc

Festival RenaissanceS

Subtiele en explosieve combinatie van straattheater, circus, muziek. Het festival wordt gehouden in de Hoge Stad van Bar-le-Duc met veel gezelschappen, troepen en muzikanten. Zonder meer meeslepend!

VAN 30 JULI TOT 3 SEPTEMBER 2022
Bussang

Volkstheater

Een schouwburg die op geen andere lijkt, een houten structuur met een achtergrond die uitkomt op de natuur van de Vogezen. Beroemd om zowel de vorstelijke locatie als om de originaliteit van de opgevoerde stukken!

ZOMER 2022
LORRAINE

KLANK- EN LICHTSHOWS IN LORRAINE

De Place Stanislas in Nancy, de kathedraalen van Metz en Toul, de fonteinen in de tuinen van Slot Lunéville… historische monumenten krijgen op lange zomeravonden een extra dimensie dankzij uitzonderlijke videoprojecties en klank- en lichtshows.

VAN 24 JUIN TOT 27 SEPTEMBER 2022
Étival, Moyenmoutier, Senones

Abdijenfestival

Een vooraanstaand festival voor klassieke muziek in de drie grote abdijen van Étival, Moyenmoutier en Senones.

ZOMER 2022
Lahaymeix

Vent des Forêts (Bosgeruis)

Eigentijdse kunstwerken op de meest verrassende plaatsen in het bos. Zes dorpen in de Maasstreek nodigen elk jaar internationale beeldend kunstenaars uit. Het hele jaar door te bewonderen op een strekking van 45 kilometer bospaden.

VAN 11 TOT 30 AUGUSTUS 2022
Domrémy-la-Pucelle

Monumentale show van Jeanne d'Arc

Beleef de avonturen van Jeanne d’Arc in het hart van de basiliek Domrémy-la-Pucelle in de Vogezen.

ZOMER 2023
Chambley Planet’Air

Grand Est Mondial Air Ballons

Grootste bijeenkomst voor luchtballonnen ter wereld! Het meemaken van het opstijgen van honderden luchtballonnen is een heel evenement. Profiteer van de gelegenheid en maak een luchtdoop! Dit evenement wordt om het jaar gehouden.

 

AUGUSTUS 2022
Metz

Mirabellenfeesten

Dit gouden vruchtje is zo verrukkelijk, dat er wel een feest aan gewijd moest worden! Streekmarkten, concerten, shows, fanfares… En natuurlijk de verkiezing van de Mirabellenkoningin.

VAN 1 TOT 15 OKTOBER 2022
Nancy

Nancy Jazz Pulsations

Dit jazz- en wereldmuziekfestival, begonnen onder toezicht van Ray Charles, trekt een honderdtal formaties uit alle windhoeken en alle stromingen.

DECEMBER 2022
Lorraine

Kerstmarkten

Metz, Sarreguemines, Épinal, Gérardmer, Plombières-les-Bains… Steden die geuren naar warme wijn en kruidkoek tijdens hun betoverende kerstmarkten.

DECEMBER 2022
Lorraine

Feesten rond Sint-Nicolaas

Op 6 december wordt de goedheiligman overal in Lorraine gevierd. Hij is de kerstman een stapje voor met zijn cadeaus en snoepgoed voor de kinderen. In de grotere steden worden optochten gehouden en activiteiten georganiseerd.