Recepten

Truffels uit de Maasstreek in olijfolie

Video ansehen
  • Aantal personen : 10
  • Bereiding : 45 minutes + 6 uur in de koelkast
  • Kooktijd : 10 min.
  • Niveau : 3/5
Garnering:

Plaats in het midden van een bord een schijf koek. Plaats hierop een lepeltje truffelmousse en serveer met een bolletje vanille-ijs.

Ingrediënten

Koek:

325 g gezouten boter
325 g bloem
150 g poedersuiker
50 g amandelpoeder
50 g hazelnotenpoeder
1 ei
1 snufje fleur de sel

Romige witte chocolade met olijfolie en truffel:

950 g vloeibare room
300 g witte chocolade
120 g olijfolie
30 g truffel uit de Maasstreek, in dunne schijfjes, grof gehakt

Bereiding

Koek:

Meng alle ingrediënten tot een gelijkmatig deeg. Rol het deeg tussen twee vellen bakpapier uit tot een dikte van 3 à 5 mm.

Steek cirkels uit en bak tot verkleuring in een op 180 °C voorverwarmde oven.

Romige witte chocolade met olijfolie en truffel:

Verwarm 150 g room. Giet deze over de chocolade, al kloppend met een garde totdat de chocolade smelt. Voeg de olijfolie en de truffel toe. Klop de resterende room tot slagroom en schep met een spatel door het chocolademengsel. Klop in enkele bewegingen gelijkmatig met een garde. Zet minstens 2 uur koel.