Plaats in het midden van een bord een schijf koek. Plaats hierop een lepeltje truffelmousse en serveer met een bolletje vanille-ijs.
Koek:
325 g gezouten boter 325 g bloem 150 g poedersuiker 50 g amandelpoeder 50 g hazelnotenpoeder 1 ei 1 snufje fleur de sel
Romige witte chocolade met olijfolie en truffel:
950 g vloeibare room 300 g witte chocolade 120 g olijfolie 30 g truffel uit de Maasstreek, in dunne schijfjes, grof gehakt
Meng alle ingrediënten tot een gelijkmatig deeg. Rol het deeg tussen twee vellen bakpapier uit tot een dikte van 3 à 5 mm.
Steek cirkels uit en bak tot verkleuring in een op 180 °C voorverwarmde oven.
Verwarm 150 g room. Giet deze over de chocolade, al kloppend met een garde totdat de chocolade smelt. Voeg de olijfolie en de truffel toe. Klop de resterende room tot slagroom en schep met een spatel door het chocolademengsel. Klop in enkele bewegingen gelijkmatig met een garde. Zet minstens 2 uur koel.