• Aantal personen : 6
  • Bereiding : 30 min. + 12 uur in de diepvries
  • Kooktijd : Geen kooktijd
  • Niveau : 2/5
Recept von Françoise Muttel

Chef van La Maison dans le Parc – Nancy

Ingrediënten

500 g mirabellen
100 g bruine suiker
100 g Griekse yoghurt
sap van ½ citroen
8 eierdooiers
150 g suiker
10 cl mirabellenlikeur uit Rozelieures
80 g Amaretti-koekjes
400 g vloeibare room of kant-en-klare slagroom

Bereiding

Ontpit de mirabellen. Maak een droge karamel van de bruine suiker en voeg de mirabellen toe om ze te karamelliseren. Besprenkel ze met de likeur, laat afkoelen en zet apart. Klop de eierdooiers met de suiker tot een witte crème en zet apart.

Voeg het citroensap en de yoghurt toe aan de mirabellen. Klop de slagroom en meng de drie bereidingen. Voeg de grof gekruimelde koekjes toe. Vul 6 individuele siliconen vormpjes. Zet gedurende minstens 12 uur in de diepvries alvorens de vormpjes te verwijderen.

Verdeel over dessertbordjes met een paar gebakken, nog lauwe mirabellen. Mmmm!