Chef van La Maison dans le Parc – Nancy
500 g mirabellen 100 g bruine suiker 100 g Griekse yoghurt sap van ½ citroen 8 eierdooiers 150 g suiker 10 cl mirabellenlikeur uit Rozelieures 80 g Amaretti-koekjes 400 g vloeibare room of kant-en-klare slagroom
Ontpit de mirabellen. Maak een droge karamel van de bruine suiker en voeg de mirabellen toe om ze te karamelliseren. Besprenkel ze met de likeur, laat afkoelen en zet apart. Klop de eierdooiers met de suiker tot een witte crème en zet apart.
Voeg het citroensap en de yoghurt toe aan de mirabellen. Klop de slagroom en meng de drie bereidingen. Voeg de grof gekruimelde koekjes toe. Vul 6 individuele siliconen vormpjes. Zet gedurende minstens 12 uur in de diepvries alvorens de vormpjes te verwijderen.
Verdeel over dessertbordjes met een paar gebakken, nog lauwe mirabellen. Mmmm!