Recepten

Quiche Lorraine

  • Aantal personen : 4
  • Bereiding : 20 min.
  • Kooktijd : 25 min.
  • Niveau : 1/5
Tip van Jean-Pierre COFFE

“Ik voeg liever geen zout toe aan een gerecht waarin zoute spekjes verwerkt zijn”.

Ingrediënten

350 g kruimeldeeg
200 g gerookt spek
4 el room
4 eieren
5 draaien met de pepermolen

Bereiding

Verwijder het zwoerd van het spek en snij het spek in blokjes.
Verhit de spekjes in de pan zonder toevoeging van vetstof.
Verwarm de oven voor (220 °C/th. 7).
Vet de taartvorm in met boter, bekleed deze met het deeg. Prik met een vork gaatjes in het deeg.
Klop in een slakom de eieren los. Voeg de room en de peper toe.
Giet deze saus over de taartbodem. Voeg de spekjes toe.
Bak 25 minuten in de oven en prik eventuele belletjes kapot.
Haal de quiche uit de vorm en serveer.