Home

De gouden
mirabel van Lorraine

De schat van Lorraine

Een discrete smaak, sappig vruchtvlees, subtiele geur…
De Mirabel is het goud van Lorraine! Dit kleine ronde gele pruimpje verkoos verreweg de bodem van Lorraine om er naar hartenlust te gedijen. Ontdek de geheimen van de mirabel van Lorraine tijdens een wandeling door bloeiende boomgaarden en via originele recepten. Rijp geplukt leent de mirabel zich voor de meest uiteenlopende versnaperingen. Het is het hele jaar door smullen geblazen!

Herkomstgebied

Symbolische
mirabel

Lorraine telt niet minder dan 250.000 mirabellenbomen en verzekert ruim 70% van de wereldproductie. Een ideaal klimaat, een klei- en kalkhoudende bodem… geen wonder dat de mirabel het zo goed doet in Lorraine!

IGP

Kwaliteitslabel

15.000 ton geplukte vruchten per jaar, ofwel meer dan 70% van de wereldproductie. De mirabel profiteert terecht van een Beschermde Geografische Aanduiding.

Meer info
Video

De oogst
van de mirabellen

Beleef de oogst van dit gouden pruimpje samen met Sabine Grallet-Dupic van het Mirabellenhuis Maison de la Mirabelle in Rozelieures.

Video bekijken
Boetieks en proeverijen

Smullen
geblazen

Fijnproevers, opgelet: jams, confituren, dranken, thee, snoepgoed... je kunt het zo gek niet bedenken of er zijn mirabellen in verwerkt! Ontdek de producten made in Lorraine, op basis van dit 'Gouden Pareltje’.

Boetieks bekijken