Onze bestemmingen

Westelijke Vogezen,
natuur in groot formaat

Dit discrete groene land met lieflijke beekjes bezit verbazingwekkende monumenten.
Te beginnen met de Gallo-Romeinse vindplaats Grand en het geboortedorp van Jeanne d’Arc, de Maagd van Orléans, die herinneren aan een belangrijke momenten uit de geschiedenis. De Westelijke Vogezen bezitten ook veel vakkennis op het gebied van houtbewerking, geïnspireerd op de natuurlijke bronnen van deze rijke streek. Een heel apart stukje Lorraine, het bezoek echt waard!

OTOV

In de voetstappen van Jeanne

In Domrémy-la-Pucelle staat het geboortehuis van Jeanne d’Arc. Er heerst een gedempte, plechtige sfeer. Het is niet moeilijk om je het dagelijks leven van de jonge Jeanne voor te stellen. In de permanente expositie in het documentatiecentrum ‘Visages de Jehanne’, vlakbij het geboortehuis, staat de heldin in het volle voetlicht. De geschiedenis gaat verder op een heuvel in de buurt, waar de Basiliek ‘du Bois Chenu’ aan de heilige is gewijd. Kom in de zomer, als de klank- en lichtshow opgevoerd wordt!

Ontdekken

Onze tip

De Westelijke Vogezen zijn een ideale bestemming voor natuurliefhebbers en wandelaars. In de maanden mei en juni loop je de meeste kans op het vinden van wilde orchideeën op kalkgraslanden.

www.tourisme-ouest-vosges.fr

TOP 5 De musts
in de Westelijke Vogezen

Het Gallo-Romeinse Grand: een spectaculaire duik in de oudheid

Van deze aan Apollo Grannus gewijde plaats uit de 1e eeuw van onze jaartelling zijn nog fraaie resten over, zoals een amfitheater met een capaciteit van 17.000 plaatsen en een mozaïekvloer van 232 m² die tot de archeologische schatten van Europa behoren. Absolute aanrader.

Meer hierover

Wandelen in het dal van de Sermone

Op het programma van deze wandeltocht: 10 kilometer in 2.30 uur door een dal met karakteristiek natuurlijk en bouwkundig erfgoed. Je gaat door de fraaie dorpen Dolaincourt, Vousey en de verrassende zwavel-, natrium- en arsenicumhoudende bron van de Sarmeny.

Meer hierover

Van hout maakt men pronkstukken

In Neufchâteau en Liffol-le-Grand worden houten meubels, stoelen en fauteuils gemaakt die de reputatie van deze hoogstaande traditie in Lorraine over de hele wereld verspreiden. Extra aandacht voor de fabriek Henryot & Cie die sinds 1867 de fraaiste meubels op de markt brengt. Grote klassiekers en design.

Meer hierover

Nordic walking, een bron van energie

Lopen is goed, maar sportief lopen is beter. De Westelijke Vogezen en de omgeving van Châtenois in het bijzonder zijn vanwege hun bescheiden hoogteverschillen een ideaal speelterrein om kennis te maken met deze sport.

Meer hierover

Neufchâteau, de geheimen van een discrete schone

Op de plek waar de Maas en de Mouzon samenvloeien, ligt een charmant stadje. Neufchâteau dankt zijn rijke verleden aan de hogere ligging ten opzichte van de vlakte van de Vogezen. Kerken, kapellen, herenhuizen en schilderachtige steegjes sieren de wandeling door de oude binnenstad.

Meer hierover

Belangrijke
evenementen

Arrangementen / Accommodatie / Info

Meer hierover

Vakantie voorbereiden