Onze bestemmingen

Verdun,
een waar geschiedenisboek

Verdun, symbool van de Eerste Wereldoorlog
Verdun is meer dan welke stad dan ook een symbool van de Eerste Wereldoorlog vanwege de intensiteit en de lange duur van de gevechten die er plaatsvonden. Het Honderdste Herdenkingsjaar, een belangrijk evenement op wereldniveau, geeft de gelegenheid om terug te keren naar het hart van WO1. Herdenkingsplaatsen en authentieke overblijfselen van bijzondere kwaliteit zijn nog altijd even aangrijpend.

C2Images

Mémorial van Verdun: belangrijke plaats

We zijn hier op het slagveld van Verdun, op zichzelf al een uitzonderlijke plaats. In 1967 werd hier onder bescherming van Maurice Genevoix, oud-strijder en academicus, een herdenkingsmuseum gebouwd, een ontmoetingsplaats voor alle generaties. Het Memorial is onlangs gerenoveerd. In dit museum is een opmerkelijke collectie voorwerpen en beelden te zien, verrijkt met ervaringsverhalen. Een plaats voor herdenking, overdracht en emotie. Een aan de soldaten gewijde audiovisuele show en een uitzicht op dit gehavende oorlogsland benadrukken het grote belang van deze plaats.

Ontdekken

Tip van de VVV

De gidsen van de ONF (Frans Staatsbosbeheer) begeleiden speciaal voor de liefhebbers van natuur en geschiedenis een wandeltocht op het Slagveld van Verdun. Een originele manier om zowel het natuurlijke milieu als de verschillende oorlogsplaatsen in de Rode Zone te ontdekken.

www.tourisme-meuse.com

TOP 5 De musts
van deze bestemming

Belangrijke
evenementen

Arrangementen / Accommodatie / Info

Meer hierover

Vakantie voorbereiden