Onze bestemmingen

Toul
en de Heuvel van Sion

Tussen prachtige bouwwerken en natuurlijke landschappen
Toul lijkt midden in de natuur geplant op de oever van de Moezel en tussen de wijngaarden, niet ver van de Heuvel van Sion. De kathedraal Saint-Etienne en de collegiale kerk Saint-Gengoult, beroemd om de elegante kloosterhof in opmerkelijke architectuur, zijn uitstekende voorbeelden van de flamboyante gotiek. Het door Vauban en Séré de Rivières versterkte Toul bezit nog veel resten van militaire bouwwerken. De middeleeuwse binnenstad heeft straten en gevels uit diverse tijdperken.

Fly Pixel
M. Laurent

De gewijde Heuvel van Sion

De Heuvel van Sion-Vaudémont, een enorm panoramaterras op een hoogvlakte, geeft een vrij uitzicht van de heuvels van de Moezel tot aan de toppen van de Vogezen. De basiliek Notre-Dame-de-Sion en het pelgrimshuis staan naast het Landschapshuis, een ruimte voor exposities, workshops en entertainment op thema’s van belangrijke milieukwesties van onze tijd. Via themapaden en de rondweg tot aan het panoramaterras ontdek je de heuvel en de biodiversiteit.

Ontdekken

Onze tip

Smikkelen met Quasimodo

Eerst even de trap beklimmen van de kathedraal van Toul voor een rondleiding met uitleg, en daarna pas aan tafel neerstrijken om specialiteiten uit de streek te proeven tijdens het hapje van Quasimodo. Een originele ervaring, zo’n gastronomische pauze op een hoogte van 50 meter tussen de waterspuiers!

Meer hierover

Must see top 5 van deze bestemming

Vannes-le-Châtel: zuivere glaskunst

In Vannes-le-Châtel organiseert de glasblazersorde glasblaasdemonstraties. De kunstenaars geven onder toeziend oog van de bezoekers vorm aan moderne werken met gebruik van oude technieken. De galerie-boetiek getuigt van het vakmanschap van de glasblazers sinds 1765.

Meer hierover

Fietsroute Boucle de la Moselle

Dorpen en steden wisselen elkaar af in aangename landschappen op deze fietsroute van 85 kilometer. Vergeet tussendoor niet te stoppen langs de Moezel en de kanalen om te genieten van de mooie uitzichten en het wijngebied van Lorraine. Of maak van de gelegenheid gebruik om het erfgoed van Toul, Nancy en Liverdun te ontdekken.

Meer hierover

Kathedraal Saint-Etienne en kloosterhof

De indrukwekkende, vorstelijke kathedraal Saint-Etienne van Toul met de twee torens werd gebouwd in de 13e tot 16e eeuw. De gevel is een waar meesterwerk uit de flamboyante gotiek. De wonderbaarlijk goed bewaard gebleven gotische kloosterhof van 54 bij 42 meter heeft een reeks bijzondere waterspuiers.

Meer hierover

Fort Villey-le-Sec: een duik in het verleden

Dit fort is als hoeksteen van de vestingstad Toul een prachtig voorbeeld van het verdedigingssysteem van Séré de Rivières. Het heeft als bijzonderheid dat het het bestaande dorp omheinde met een ommuring van meer dan 3,5 kilometer. Een van de kazernes van het fort, ooit een van de grootste in Frankrijk, huisvest nu een museum.

Meer hierover

AOC-wijnen* om te combineren met plaatselijke gerechten

De AOC Côtes de Toul, verspreid over 8 gemeentes, is de omweg zeker waard. Rode, witte en 'grijze' wijnen*, bewerkt door wijnboeren uit de omgeving van Toul. De 'gris' de Toul is het meest bekend, een bleke rosé van de druivensoorten gamay, pinot noir en auxerrois. Heerlijk bij streekgerechten uit Lorraine, zoals de quiche lorraine.
* Overmatig gebruik van alcohol is schadelijk voor de gezondheid. Drink met mate.

Meer hierover

Evenement

Inspiration

Klank- en
lichtshows in Lorraine

Klank- en lichtshows zijn hoogtepunten in de zomer. Ook in Lorraine weerspiegelen ze vaak een stukje plaatselijke geschiedenis en geven ze uitzonderlijke monumenten extra glans.

ontdekken

Arrangementen / Accommodatie / Info

Meer hierover

Vakantie voorbereiden