Onze bestemmingen

Thionville, grensstad

Welkom in het Driegrenzenland, een land van wedergeboorte!
Vlak tegen de grens met België, Luxemburg en Duitsland ligt het verrassende Thionville. In de Tour aux Puces (Vlooientoren) zit het archeologisch museum van de stad. Het kasteel van Malbrouck, eigenlijk een burcht, organiseert exposities. Even verderop is een bezoek aan het kasteel La Grange de moeite waard. De wijnroute van de Moezel gaat door een wijngebied van AOC-kwaliteit. IJzermijnen en industrieën beginnen een nieuw leven als toeristische trekpleister, zoals de hoogoven U4, maar ook fort Hackenberg, een belangrijk werk van de Maginotlinie.

C. Leveque
C. Leveque
C. Lévêque ADAGP / Photo : O. Dancy
CA Val de Fensch

Hoogoven Uckange: de wedergeboorte

Hoogoven U4 getuigt van het bloeiende verleden van de staalindustrie in de Fensch Valley. Het park is nu een ontmoeting tussen erfgoed en hedendaagse kunst, en is opengesteld voor publiek. Claude Lévêque heeft de verlichting van de hoogoven van Uckange verzorgd, een rode gloed die herinnert aan de bedrijvigheid in de hoogoven. Ontdek de smeltijzerproductie, verteld door gidsen die er vroeger als arbeider werkten. De Sporentuin is een mooi voorbeeld van het hergebruiken van een verlaten industrieterrein.

Ontdekken

Onze tip

Wijnroute van de Moezel

De druivensoorten pinot noir, pinot gris en auxerrois groeien er op los in de wijngaarden langs de Moezel. Klop bij een wijnboer aan om de geschiedenis te ontdekken van de witte, rode en roséwijnen van de Moezelstreek en om kennis te maken met de aparte smaken en aroma’s.

Meer hierover

Must see top 5 van deze bestemming

Museum Tour aux Puces: een bouwwerk met 14 kanten

Het museum Tour aux Puces in de oude binnenstad van Thionville beschrijft 5 historische periodes. Dit archeologiemuseum (Musée de France) huisvest collecties van de prehistorie tot de renaissance in 8 themazalen.

Meer hierover

Permanente en tijdelijke exposities in het kasteel van Malbrouck

Het kasteel van Malbrouck, de middeleeuwse burcht van Manderen, is veelzijdig op historisch en bouwkundig gebied. Als Historisch Monument bestempelt deze multiculturele plaats de architectuur en het leven in de middeleeuwen, en organiseert tijdelijke exposities.

Meer hierover

Bezoek het onderaardse fort Hackenberg

In Veckring staat het grootste werk van de Maginotlinie met startklare machines. Het bezoek wordt afgelegd in een elektrisch treintje. De 10 kilometer tunnels van fort Hackenberg zijn gegraven tussen 1929 en 1933 en boden onderdak aan 1.200 man op 15 kilometer van de Duitse grens.

Meer hierover

Kasteel La Grange en tuin Les Prairiales

Kasteel La Grange in Manom, Historisch Monument, wordt bewoond door nazaten van markies De Fouquet. De tuin Les Prairiales is een eigentijdse creatie van Franck Neau, draagt het label Jardin Remarquable en maakt deel uit van het netwerk Tuinen Zonder Grenzen.

Meer hierover

Openluchtmuseum IJzermijnen van Lorraine in Neufchef en Aumetz

Het openluchtmuseum van de IJzermijnen van Lorraine is verdeeld over twee plaatsen die elkaar aanvullen. Na de rondleiding met uitleg in de tunnels van de IJzermijnen van Neufchef door oud-mijwerkers bezoek je de expositieruimtes. De schachtmijn werd geëxploiteerd van 1900 tot 1983.

Meer hierover

Belangrijke
evenementen

Arrangementen / Accommodatie / Info

Meer hierover

Vakantie voorbereiden

Maar ook...