Onze bestemmingen

Sarreguemines,
de kunst van verjonging

Wat dacht je van een vakantie in hartje Europa, op de plek waar de Saar en de Blies samenkomen en tijdperken en culturen elkaar raken?
Van grenzen is geen sprake meer, de machines van de industrieën zijn het zwijgen opgelegd, en Sarreguemines bouwt lustig voort op formidabele rijkdommen uit voorgaande eeuwen: kuren, overblijfselen uit de Gallo-Romeinse tijd en uit de bloeitijd van de aardewerkfabrieken. Vaar geruisloos varen of fiets langs de kanalen voor een gemoedelijke, maar interessante ontdekkingsreis in dit beslist verrassende gebied.

Moulin de la Blies
M-Schulten

Molen van de Blies, betoverend aardewerk

Het Aardewerktechniekenmuseum is gehuisvest op de voormalige productieplaats. Het museum geeft een duidelijk beeld van deze nijverheid die in het begin van de 20e eeuw 3.000 werknemers telde. Het verlaten industrieterrein rondom de molen is omgezet in een buitengewone tuin: de Tuin van de Aardewerkmakers. Een industrieel verleden vertaald in plantaardige dichtkunst.

Ontdekken

Onze tip

Ga voor de ‘fiets-attitude’! Fietsen is kinderspel in het dal van de Saar en dat van de Blies. Langs het water, om alle rijkdommen en erfgoed van de bestemming Sarreguemines Confluences te ontdekken.

www.sarreguemines-tourisme.com

TOP 5 De musts
van deze bestemming

Saarland Therme

We zijn hier midden in het biosfeerreservaat van de Bliesgau, een UNESCO-plaats en (kuur)bron van verre reizen. De thermen nemen ons mee naar het Moorse Andalusië met zijn gezondheids- en wellnessrituelen: sauna's, hammams, stoombaden en bubbelbaden.

Meer hierover

Fietsen op de Voie Verte langs het Saarkolenkanaal

Het fietspad gaat van Saarbrücken naar het Land van de Albe en het Merengebied, over het jaagpad en door een grote diversiteit aan landschappen. Redenen te over om onderweg af te stappen voor een pauze: dorpen, sluizen, picknickplaatsen, natuurlijk en gebouwd erfgoed.

Meer hierover

Een reis door de tijd in het archeologische park Bliesbruck-Reinheim

Er is hier heel wat gebeurd tussen de bronstijd en de 5e eeuw van onze jaartelling! Constateer het zelf op deze bruisende archeologische vindplaats. Een Gallo-Romeinse stad met thermen, een bakkerij, een pottenbakkerij, een Keltische dodenakker, het graf van de Prinses van Reinheim. Je maakt hier een fascinerende reis door de tijd.

Meer hierover

Cruise zonder grenzen op de Saar

2.30 uur ontspanning op het water tussen Sarreguemines en Saarbrücken, hoofdstad van het Duitse Saarland, op de 'Stadt Saarbrücken'. Fauna, flora, sluizen, landschappen: je bent even helemaal eruit. Terug met de boot, de tram of op de fiets.

Meer hierover

Aardewerkmuseum en Wintertuin

1790: een clubje mannen begint in Sarreguemines met het maken van aardewerk en als gauw groeit de stad uit tot een vooraanstaande aardewerkstad. Deze geschiedenis wordt beschreven in het Aardewerkmuseum, gevestigd in de woning van Paul de Geiger, directeur van de fabriek van 1871 tot 1913. Inspiratie uit de plantenwereld voert hier de boventoon, wat goed tot uiting komt in de Wintertuin. Ultieme elegantie en verfijning.

Meer hierover

Belangrijke
evenementen

Arrangementen / Accommodatie / Info

Meer hierover

Vakantie voorbereiden

Vanaf 99€ /pers2 dagen / 1 nacht

EEN GROENE 'DUIK'

 • 1 overnachting met ontbijt in Hostellerie Saint-Hubert*** aan de kant van het meer
 • 1 avondmaal bij kaarslicht
 • 4 uur relaxen in de Saarland Therme (thermen van de Saar)
 • fietsen en kaart van de fietspaden
 • mogelijk gebruik van tennisbaan en tennismateriaal.
Ontdekken
Vanaf 84,90€ /pers2 jours / 1 nuit

FEEËRIEKE KERST IN HET LAND VAN GLAS EN KRISTAL

 • 1 overnachting in een hotel, halfpension
 • 1 bezoek aan de glasblazerij van Meisenthal (productie van glazen kerstballen)
 • 1 bezoek aan de kristalfabriek Saint-Louis
Ontdekken
Vanaf 147,50€ /pers2 dagen / 1 nacht

HULDE AAN DE SEIZOENSSMAKEN

 • 1 overnachting in een kamer van het type 'Elégance'
 • 1 ontbijt
 • 1 avondmenu 'seizoenssmaken' met 4 gangen, kaas, dessert en 3 glazen wijn uitgekozen door de sommelier
Ontdekken
SARREGUEMINES

AUBERGE SAINT-WALFRID

Ontdekken
BITCHE

LE RELAIS DES CHATEAUX FORTS

Ontdekken

Maar ook...