Onze bestemmingen

Regionaal Natuurpark
van Lorraine

In dit natuurpark heerst alom een vredig en harmonieus evenwicht tussen beschermde ruimtes en lieflijke landschappen.Het Regionaal Natuurpark van Lorraine biedt een authentieke belevenis in een natuur van bossen, rivieren, waterplassen, boomgaarden en weilanden, en rond gebouwd erfgoed. Van het ene dorp naar het andere kunnen we eindelijk de tijd nemen om deze parels van de biodiversiteit en landschappen te bekijken, locals te ontmoeten en ware smaken te (her)ontdekken. Nu alleen nog kiezen op welke manier: te voet, op de fiets, op het water, of wissel ze af.

L'Europe vue du ciel
Lac de Madine © B. Jamot

Madine: Schatten in groen en blauw

Strandtas en vrolijk humeur mee, we gaan naar de Madine. Aanleggen bij het Maison des Promenades, een lange houten golf aan de rand van dit prachtige meer van 1.100 hectaren met strandvoorzieningen: een lange pier in azuurblauw water, zeilboten, strandstoelen, parasols, de strandbar en het havenrestaurant. Liefhebbers van de natuur maken kennis met de groene kant van de Madine. Te voet, te paard of op de fiets, keuze genoeg uit paden voor fijne tochten.

Ontdekken

Onze tip

Ga van de snelweg af en neem de binnenwegen. Trek de wandelschoenen aan, verrekijker mee en ga erop uit om de rijkdommen van een beschermde natuur te ontdekken.

Les boutiques du Parc

TOP 5 De musts
van deze bestemming

Ontmoetingspunt voor vogelaars

Het fascinerende ballet van watervogels speelt zich af op drie verschillende plaatsen: het Lindremeer, het Madinemeer en in het regionale natuurreservaat van Lachaussée. Bijzonder feit: dit natuurpark telt 2 RAMSAR-zones. Een paradijs voor vogelaars: 7 observatieposten en 3 wandelpaden met uitleg, vlak onder de belangrijkste trekwegen.

Meer hierover

Te voet door het Park

Langeafstandstochten (GR5 Nederland - Middellandse Zee), streektochten (Grande Randonnnée de Pays - GRP) tussen de Côtes de Meuse en de Côtes de Moselle, kortere wandeltochten (Promenade & Randonnée - PR), kortom, meer dan 500 kilometer wandelplezier voor liefhebbers van natuurlijk en cultureel erfgoed.

Meer hierover

Fietstocht & mooie plaatjes

3 illustratrices uit Lorraine hebben in een soort reisboekje het natuurlijke en culturele erfgoed van het Park geschetst. Een twintigtal reistips en vooral plaatsen om even van de fiets te stappen om de landschappen te bewonderen, dorpen te bezoeken, locals te ontmoeten en specialiteiten uit de streek te proeven.

Meer hierover

Dorpen en verborgen dorpsschatten

Abdijen, vestingen, werkplaatsen en fabrieken: in de schaduw van de kerktoren brengen bijzondere getuigen, in de vorm van stenen bouwwerken, het rijke verleden van dit gebied onder de aandacht. Gebouwd erfgoed als verteller van de geschiedenis van Lorraine en zijn inwoners.

Meer hierover

Aangrijpend herdenkingsland

De natuur krijgt altijd de overhand, zelfs na een volkomen verwoesting door oorlog. Hier dragen de slagvelden van vroeger voor eeuwig de brandmerken van kogels en bommen. Landschappen en ecosystemen zijn voorgoed gewijzigd en herrijzen als groen natuurland. Een land vol natuurlijke en culturele juweeltjes die het ontdekken waard zijn.

Meer hierover

Arrangementen / Accommodatie / Info

Meer hierover

Vakantie voorbereiden