Onze bestemmingen

Laat je verrassen
in Pont-à-Mousson

Tussen Nancy en Metz ligt aan de voet van de heuvel Mousson en schrijlings op de Moezel het stadje Pont-à-Mousson in een discretie die absoluut niet overeenstemt met zijn internationale bekendheid.
Over de hele wereld dragen putdeksels en buizen het stempel van de plaatselijke gieterij. Pont-à-Mousson was ook de zetel van een jezuïetenuniversiteit die in heel Europa bekendheid genoot. Vandaar al dat prachtige gebouwde erfgoed in de binnenstad. Pont-à-Mousson is een authentieke plek die het ontdekken waard is.

© JF Hamard

Unieke collectie in Frankrijk

Midden in Pont-à-Mousson, in een prachtig herenhuis uit de renaissance, staat een verrassende schat uitgesteld… van papier. Een verzameling volksprenten, gedrukt tussen 1849 en 1914 in Pont-à-Mousson, en een fantastische collectie voorwerpen van papier-maché, alhier geproduceerd tussen 1870 en 1945. Alle denkbare spullen tussen poederdoos en zitbank, deskundig beschilderd en gelakt, vaak met motieven uit het verre oosten.

Ontdekken

Onze tip

Pont-à-Mousson, perfecte halte voor een korte break. Op enkele minuten rijden van de binnenstad bereik je de ijzerhoudende bron Fontaine Rouge, recreatiecentrum Le Grand Bleu, het schiereiland Île d’Esch met diverse activiteiten, de jachthaven… en de met een wandelpad uitgeruste oevers van de Moezel. Een prettige manier om bij te tanken.

www.tourisme-pontamousson.fr

TOP 5 De musts
van deze bestemming

Premonstratenzer Abdij: een heilig schip op de Moezel

De godsverering van de premonstratenzers uitte zich in de vorm van de bouw van weelderige abdijen. Ze waren vooral goed in het bouwen van trappen. Het gebouw in Pont-à-Mousson, zorgvuldig gerestaureerd, getuigt van deze religieuze bloeitijd. Kloostergangen, tuinen, zalen voor de godsdienstbeoefening, sacristie en abdijkerk bieden tegenwoordig ruimte voor evenementen, exposities, recepties en een hotel. De pelgrims van gisteren zijn vervangen door de grote reizigers van onze eeuw.

Meer hierover

Brasseurs de Lorraine

De biertraditie in Lorraine nieuw leven inblazen, dat is de uitdaging waar twee jonge ingenieurs zich tien jaar geleden op toelegden... Brasseurs de Lorraine brouwen vandaag de dag zo'n tien biersoorten, maar ook twee colasoorten en een limonade. Ambachtelijke productie, met natuurlijke smaakmakers en laag suikergehalte, gegarandeerd. Wil je hier meer over weten? Loop binnen en laat het je uitleggen. Aan het eind van het bezoek mag je proeven.

Meer hierover

Historische militaire plaats Bois-le-Prêtre

Bois-le-Prêtre, even ten westen van Pont-à-Mousson, was het toneel van een van de zwaarste periodes uit de Eerste Wereldoorlog. Met diverse herdenkingsmonumenten, een nationale dodenakker en talloze sporen van de in het bos gevoerde gevechten blijft deze plek symbool staan voor gruwelijke gevechten. Talloze wandelpaden leiden langs de nog aanwezige oorlogsresten.

Meer hierover

Pont-à-Mousson tijdens de renaissance

De stad dateert van de middeleeuwen, maar geniet een internationale roem tijdens de renaissance. Als bakermat van de universiteit en intellectueel centrum trekt de stad de elite van studenten uit heel Europa. Het huis van de 'Zeven Zonden', de bogen op de Place Duroc, de kerk Saint-Laurent, de Universiteit... de rondleiding door het centrum van Pont-à-Mousson zit vol met opmerkelijke bouwkundige merktekens.

Meer hierover

Toeristische tocht op de Heuvel van Mousson

De heuvel ('Butte') van Mousson, even buiten Pont-à-Mousson, overziet de omliggende vlakte. Bochten van de Moezel, dal van de Seille, lichtkapel... Eenmaal op de top wordt je moeite beloond met een uitzicht van 360° in de rondte.

Meer hierover

Belangrijke
evenementen

Arrangementen / Accommodatie / Info

Meer hierover

Vakantie voorbereiden