Onze bestemmingen

Nancy,
een kwestie van stijl(en)

Het veelzijdige Nancy is constant in beweging.
Nancy combineert de stijlen renaissance, art nouveau en art deco op verbazingwekkende wijze. De oude binnenstad, Vieille Ville, is een ware reis door de tijd, dankzij opmerkelijke plaatsen zoals het Musée Lorrain. Op twee stappen lopen van de Place Stanislas ligt de Pépinière, een groen paradijs in het stadscentrum. Nancy verrast als bestemming voor liefhebbers van culinaire stedentrips of shopping door de grote veelzijdigheid en de rijke variatie aan culturele evenementen, zoals het traditionele Sint-Nicolaasfeest.

Place Stanislas, een opmerkelijke parel

Het plein Place Stanislas is voetgangersgebied, ideaal voor ongestoord slenterplezier. Gouden hekken en fonteinen verbinden het stadhuis, het Grand Hotel, de Opera van Nancy en Lorraine en het Museum voor Schone Kunsten. Dit bouwkundige hoogstandje werd in de 18e eeuw gebouwd door Emmanuel Héré, in opdracht van de hertog van Lorraine Stanislas Leszczynski. Dit vorstelijke plein, dat de oude stad met de nieuwe verbindt, staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO, samen met de pleinen Carrière en Alliance.

Ontdekken
226 keer bekeken

Nancy from above

Must see TOP 5 van deze bestemming

Reis in de fantasiewereld van de School van Nancy

In Nancy, art-nouveaustad, staat het Museum van de School van Nancy met zijn toverachtige tuin. De werken van Gallé, Vallin, Majorelle en Prouvé geven in het pand van Eugène Corbin goed de rijkdom weer van deze aan het eind van de 19e eeuw ontstane stroming.

Meer hierover

Daum en Baccarat: fonkelend en luxe kristal

Huize Daum, nauw verbonden met de stad Nancy, presenteert in een elegante etalage aan de Place Stanislas een collectie unieke werken van glaspasta, die getuigen van een wereldberoemd vakmanschap. Vlakbij exposeert de beroemde kristalfabriek van Baccarat de meest luxueuze creaties in een fraaie boetiek.

Meer hierover

Meesterwerken op alle verdiepingen in het Museum voor Schone Kunsten

Maak een tijdreis door de kunst van Europa sinds de 15e eeuw. Callot, Prouvé, Friant, werken van beroemde kunstenaars uit Lorraine prijken naast die van kunstenaars van over de hele wereld. De glascollectie van Daum verlicht in het souterrain de resten van de vestingwerken van Nancy.

Meer hierover

Bergamotsnoepjes en makarons: een festijn voor zoetekauwen

Dit goudkleurige doorzichtige vierkante zuurtje is een exclusieve specialiteit van Nancy en heeft een beschermde herkomstbenaming (IGP). Andere genoegens voor de smaakpapillen: de makaron van Nancy, een knapperig bitterkoekje met een zachte kern.

Meer hierover

Parken en tuinen: de natuur heeft voor ieder wat wils

Opmerkelijke tuinen, het Bomenpad, de koninklijke Pepinière, 23 parken en tuinen, boomrijke plantsoenen... Nancy is een en al groen. Natuurlijk stop je ook even bij de Botanische Tuin van Jean-Marie Pelt, waar je een fleurige duik neemt in een plantenwereld van zo'n 12.000 soorten.

Meer hierover
Inspiration

Klank- en
lichtshows in Lorraine

Klank- en lichtshows zijn hoogtepunten in de zomer. Ook in Lorraine weerspiegelen ze vaak een stukje plaatselijke geschiedenis en geven ze uitzonderlijke monumenten extra glans.

Ontdekken
Inspiration

Nancy intiem,
door Joachim – Greeter*

Joachim deelt met ons zijn voorliefde voor de stad Nancy via aanraders en verborgen schatten. Volg de gids!

Ontdekken

Sinterklaas in Lorraine,
een feest apart

In Lorraine speelt Sint Nicolaas de hoofdrol in talloze legendes. De beschermheilige van Lorraine staat bekend om zijn gulheid en wordt hier jaarlijks met open armen ontvangen. Louise uit Nancy zet de traditie actief voort.

Ontdekken

Arrangementen / Accommodatie / Info

Meer hierover

Vakantie voorbereiden