Onze bestemmingen

Nancy
en omgeving

Renaissance & elegantie

In Nancy en Lunéville – aan het hof van Koning Stanislas, op de Place Stanislas of in zijn kasteel – maak je een reis door de eeuw van de Verlichting. Tussen goud, elegantie en vernieuwende geest liggen de schatten van Nancy en omgeving: de unieke Premonstratenzer Abdij in Pont-à-Mousson, de kathedraal van Toul en de Basiliek van Saint-Nicolas-de-Port. Een streek vol tradities, vooral in de maand december tijdens de Sint-Nicolaasfeesten.

P. Bodez

Nancy en groot Nancy

Art-nouveauwijken en UNESCO werelderfgoed, Nancy geeft de toon aan! Stanislas, Carrière en Alliance zijn drie pleinen die een uniek geheel vormen dat al 30 jaar op de werelderfgoedlijst van de UNESCO staat. Het hertogelijk paleis en de oude binnenstad doen hier niet voor onder.

Ontdekken

Toul en de heuvel van Sion

Toul, parels en heuvels. De kathedraal Saint-Etienne en de collegiale kerk Saint-Gengoult zijn een greep uit de parels van Toul. Toul ligt tussen de heuvels waar de druiven van de beroemde ‘gris de Toul’ groeien, niet ver van de Heuvel van Sion. De stad Toul is in de zeventiende eeuw versterkt door Vauban.

Ontdekken
Bertrand Jamot
Y. Ravailler - CG54

Lunéville en omgeving

Op bezoek bij Stanislas. De Poolse koning Stanislas Leszczynski liet het kasteel van Lunéville bouwen. Talloze elementen getuigen van de vroegere pracht en praal. Ook Lunéville zit vol met verrassingen: bont aardewerk en fraai borduurwerk genieten nog altijd een grote belangstelling.

Ontdekken

Hart van Lorraine

Luchtige avonturen in Chambley. In Chambley is het luchtruim je speelterrein, in luchtballon, ulv, zweefvliegtuig of helikopter! Maar blijf je liever veilig op de grond, dan verveel je je zeker niet: wandelen in het hart van het Regionaal Natuurpark van Lorraine, watersporten op het Madinemeer, wilde dieren spotten bij het meer van Lachaussée of monumenten bezoeken in Pont-à-Mousson…

Ontdekken
P. Bodez