Onze bestemmingen

Het eigentijdse Metz

Metz is van nature een tuinstad en verenigt stadsgroen met stedentoerisme.
De bouwkunst maakt vaak sprongen op de tijdbalk tussen Moezel en Seille, pleinen en steegjes. De kathedraal Saint-Etienne is een van de mooiste kathedralen van Frankrijk. Op enkele minuten lopen van het centrum ligt het Centre Pompidou-Metz, een doorgeefluik voor hedendaagse kunst. Shopping, feestelijke evenementen, ontdekkingen doen, in Metz (Ville d’Art et d’Histoire) kan het allemaal.

Centre Pompidou-Metz | R. Halbe
Centre Pompidou-Metz | Hufton+Crow

Centre Pompidou-Metz: absolute aanrader

Shigeru Ban en Jean de Gastines zijn de architecten van dit verbazingwekkende bouwwerk, dé tempel voor hedendaagse kunst in de regio Grand Est. Meer dan 5.000 m² expositieruimte, aangevuld met een tuin, forum en terras. Alle kunstvormen zijn vertegenwoordigd: schilderkunst, architectuur, fotografie, design… Hier volgen internationale ontmoetingen elkaar het hele jaar door op, voor altijd afwisselende ontdekkingen en verrassingen.

Ontdekken

Onze tip

City Pass Metz: voor slechts € 13,50 ontdek je de stad in een rondleiding met audiogids, bezoek je het Musée de la Cour d’Or en het Centre Pompidou-Metz.

www.tourisme-metz.com

TOP 5 De musts
van deze bestemming

Op de fiets door Metz

Door de wijk Sainte-Croix en de Eilandenwijk, over de Seille, de kades langs de Moezel en de Nieuwe Keizerlijke Stad, al fietsend actief bezichtigen, bewonderen, ontdekken

Meer hierover

Kathedraal saint Étienne, Lantaarn van de Goede God

Deze bijnaam dankt het bouwwerk aan de 6.500 m² glas-in-loodramen en de gele steen. Een parel uit de gotische kunst, een van de mooiste voorbeelden in Europa. Veel beroemde meesters uit de brandschilderkunst hebben bijgedragen aan de pracht van het monument. Adembenemend mooi.

Meer hierover

Montigny-lès-Metz: wetenschappelijk struinen in de botanische tuin

Het rosarium, de geurentuin, variëteiten uit verre landen, zeldzame boomsoorten en tuinplanten, de kas, vogels en een vrolijk komen en gaan van insecten... Deze botanische tuin is ten eerste een fijne wandeling, en ten tweede een ware les in natuurwetenschappen.

Meer hierover

Musée de la Cour d'Or

Het museum staat in de oude binnenstad, in de schaduw van de kathedraal, en bezit een van de grootste Gallo-Romeinse collecties van Frankrijk, middeleeuwse collecties en schone kunsten, op een opervlakte van meer dan 6000 m². Het verhaal gaat dat het museum zijn naam dankt aan het paleis van de koningen van Austrasië dat vroeger in Metz stond.

Meer hierover

Lopend de ziel van een eigentijdse stad ontdekken

Frac, Arsenaal, Musée de la Cour d'Or, kathedraal Saint-Etienne, kunstgalerieën en natuurlijk Centre Pompidou-Metz: Metz ontvouwt zijn eigentijdse karakter volledig in dit wandelparcours van de VVV.

Meer hierover

Belangrijke
evenementen

Klank- en lichtshows in Lorraine

Klank- en lichtshows zijn hoogtepunten in de zomer. Ook in Lorraine weerspiegelen ze vaak een stukje plaatselijke geschiedenis en geven ze uitzonderlijke monumenten extra glans.

Ontdekken

Arrangementen / Accommodatie / Info

Meer hierover

Vakantie voorbereiden