Onze bestemmingen

Lunéville,
erfgoed in een notendop

Reis door de eeuw van de verlichting in Slot Lunéville
In de tijd van hertog Stanislas Leszczynski kwamen de grote denkers uit de eeuw van de verlichting bij elkaar in Slot Lunéville. Je kunt je zo voorstellen hoe het hof er toefde bij het zien van de Franse tuinen. Lunéville heeft aardig wat herinneringen over van deze vergane glorie. Een bezoek aan Baccarat is de moeite waard, deze kristalfabriek staat al meer dan 250 jaar symbool voor pure uitmuntendheid.

Slot Lunéville

Welkom aan het hof van de Hertogen van Lorraine. De jonge hertog Leopold besluit in 1698 Lunéville als vaste woonplaats te kiezen. Stanislas woont er ook, met zijn overbekende liefde voor verfijning, zwier en zwaai. Er worden tuinen en bijgebouwen aangelegd om zijn gasten te ontvangen, zoals Voltaire en Emilie du Châtelet. De vorstelijkheid van de plek is nog geheel intact en de reis door de eeuw van de verlichting is fenomenaal.

Ontdekken

Onze tip

Niet ver van Baccarat staat in Deneuvre het museum De Bronnen van Hercules. Hier ontdek je de belangrijkste aan Hercules (god uit de Romeinse mythologie) gewijde sanctuarium.

www.tourisme-lunevillois.com

TOP 5 De musts
van deze bestemming

Museum Baccarat: van de oorsprong van een mythe tot wereldwijd fonkelen

Tegenover de hal waar sinds 1764 de glasblazers werken, staat het 'Kasteel', de voormalige woning van de directeurs van de kristalfabriek, nu in gebruik als museum. De nieuwe museuminrichting speelt met contrasten: brute bouwmaterialen sublimeren de fonkeling, de extreme verfijning en het extravagante van de creaties van het huis. Een absolute aanrader.

Meer hierover

Pôle Bijou

Pôle Bijou Galerie, in de binnenstad van Baccarat, ontvangt het grote publiek voor exposities en evenementen met betrekking tot juwelen, en organiseert ook cursussen. Een unieke gelegenheid om zelf sieraden te (leren) maken.

Meer hierover

Mirabellenhuis: voor het goud van Lorraine

Een smakelijke schat waar je van smult in de boomgaarden (rond half augustus), maar ook het hele jaar door in de vorm van jam, limonadesiroop, taarten, snoepjes, koekjes en likeur en brandewijn. De familie Grallet-Dupic in Rozelieures vertelt met liefde over de vakkennis van 5 generaties mirabellenkwekers.

Meer hierover

Kasteel van Haroué

Meesterwerk in elegante 18e-eeuwse stijl van de hand van architect Germain Boffrand. Veel kunstenaars hebben bijgedragen aan de verfraaiing van het bouwwerk, zoals het hekwerk van Jean Lamour en beelden van Barthélémy Guibal. Het Franse park en de natuurtuin ronden het bezoek af.

Meer hierover

Meer van Pierre-Percée

Het Meer van Pierre-Percée heeft de vorm van een esdoornblad. Je zou je zo in een stukje Canada wanen, en dat midden in Lorraine! Ongerepte natuur, met bossen begroeide hellingen, de ideale plek voor een wandeling langs het water en om te watersporten op het meer.

Meer hierover

Evenementen

Klank- en
lichtshows in Lorraine

Klank- en lichtshows zijn hoogtepunten in de zomer. Ook in Lorraine weerspiegelen ze vaak een stukje plaatselijke geschiedenis en geven ze uitzonderlijke monumenten extra glans.

Ontdekken

Arrangementen / Accommodatie / Info

Meer hierover

Vakantie voorbereiden