Onze bestemmingen

Land van Sarrebourg,
tussen natuur en cultuur

Het Land van Sarrebourg ligt tussen de bergen van de Vogezen en landschappen met meren en waterplassen, en is een perfect wandel- en fietsgebied.
Vanaf de rots van Dabo is het uitzicht fantastisch. Dit land is prima te ontdekken in wandel- en fietstochten, op de mountainbike, en ook vanaf het water. Sarrebourg verzorgt het culturele aspect dankzij de kapel met het glas-in-loodraam De Vrede van Marc Chagall. Ontspanning te over in het waterparadijs van Center Parcs in Hattigny en bij de Europese fauna in het Dierenpark Sainte-Croix bij Rhodes.

M. Bricard
M. Bricard
M. Bricard
Parc animalier de Sainte-Croix © M. Bricard

Dierenpark Sainte-Croix, zo dicht mogelijk bij de dieren

1.500 dieren leven zo vrij mogelijk op een landgoed van 120 hectaren, en zijn dus van dichtbij te observeren. Wilde dieren vrij zien rondlopen, wereldbiodiversiteit ontdekken, een dierenkooi betreden, dieren voeren: het Dierenpark Sainte-Croix garandeert bijzondere momenten. Rek het dagje dierentuin op met een uitzonderlijke ervaring in een origineel onderkomen. Na een onvergetelijk nacht op een unieke plek, ontwaak je in het bos tussen de dieren.

Ontdekken

Onze tip

De Sluiswachtersvallei, te voet of op de fiets

Deze Voie Verte langs het Marne-Rijnkanaal is een ideale manier om de mooie landschappen te ontdekken. Dit tochtje neemt je mee naar het verleden van de binnenvaart, tussen rotsen van roze zandsteen en schaduwrijke bossen

Meer hierover

Must see top 5 van deze bestemming

Museum van het Land van Sarrebourg: een groot museum in het klein

Ruim, licht, goed in balans, het museum huisvest archeologische collecties, aardewerk en porselein uit de 18e eeuw, oude en eigentijdse kunst en als hoogtepunt het wandkleed De Vrede van Yvette Cauquil-Prince, naar het werk van Chagall. Dit werk maakt deel uit van het Chagall-circuit dat naar het beroemde glas-in-loodraam in de franciscaner kapel leidt.

Meer hierover

Scheepslift van Arzviller, een pronkstuk op het kanaal

De Scheepslift van Saint-Louis op het Marne-Rijnkanaal is uniek in Europa. In 4 minuten wordt een dag navigeren door 17 sluizen overbrugd over een helling van 41% en een hoogteverschil van 44,55 meter. Maak een boottocht in de lift in aan boord van een vaartuig zonder vaarbewijs.

Meer hierover

Het Houttreintje van Abreschviller stoomt erop los

Duik in de bloeitijd van een van de langste spoorlijnen voor houthakkers in Europa in het tempo van een oude stoomtrein die zich een weg baant door het dal van de Rode Saar. Onder het gefluit van de locomotief in Oriënt Express-stijl tuft het treintje met reizigers van alle leeftijden door de natuur, met als hoogtepunt een bezoek aan een oude houtzagerij.

Meer hierover

Fantastisch uitzicht vanaf de rots van Dabo

De rots van Dabo van 664 meter hoog werd 200 miljoen jaar geleden gevormd. Op de top staat een kapel, het uitzicht van 360° op de Lotharingse hoogvlakte en de Vogezen aan de rand van Lorraine is adembenemend. Het Land van Dabo is uitstekend te bezoeken op de fiets, te paard, te voet, over wegen, pistes en gemarkeerde paden.

Meer hierover

Museum Georges de La Tour, een stap in het licht

Het museum van Vic-sur-Seille dankt zijn naam aan de Lotharingse schilder die hier in 1593 werd geboren. In het Munthuis komt de geschiedenis van het stadje aan de orde en is een schilderijencollectie van de 17e tot 20e eeuw te zien. Johannes de Doper in de woestijn, een meesterwerk van deze talentvolle clair-obscurschilder, hangt tussen een honderdtal schilderijen van andere kunstenaars.

Meer hierover

Center Parcs Les Trois Forêts: even terugschakelen

De Center Parcs van Hattigny is een puur natuurlijke vakantiebestemming voor een dag of langer, met tientallen activiteiten speciaal voor gezinnen. In de Aqua Mundo heeft het water een temperatuur van 29 °C. Waterpret gegarandeerd, ook op de glijbaan! En 's avonds keer je terug naar de rust van je comfortabele accommodatie.

Ontdekken

Belangrijke
evenementen

Arrangementen / Accommodatie / Info

Meer hierover

Vakantie voorbereiden