Onze bestemmingen

Saint-Dié-des-Vosges,
land voor ontdekkingsreizigers

Maak een ontdekkingsreis door de Hoge Vogezen.
De ongerepte schoonheid van het meer van Pierre-Percée wordt extra onderstreept door de omliggende dennenbossen, symbool van de Vogezen. De drie abdijen van roze zandsteen hebben een bijzondere architectuur. Op diverse plaatsen zijn zware gevechten gevoerd tijdens de Eerste Wereldoorlog. Absolute musts: het museum Pierre Noël en de Vrijheidstoren van Saint-Dié-des-Vosges, internationale geografiestad, waar de Nieuwe Wereld officieel de naam Amerika kreeg toegewezen in 1507.

Ville de Saint-Dié-des-Vosges
Ville de Saint-Dié-des-Vosges
Musée Pierre Noël
Ville de Saint-Dié-des-Vosges

Saint-Dié-des-Vosges en het museum Pierre Noël

Saint-Dié-des-Vosges wordt doorkruist door de Meurthe en is omgeven door dennenbossen. Het stadje bezit uniek erfgoed, gekenmerkt door Le Corbusier, zoals de fabriek Claude et Duval (werelderfgoed van de UNESCO). Het Museum voor Kunst en Geschiedenis Pierre Noël presenteert andere beroemdheden, zoals de hier geboren Jules Ferry, Jean Prouvé en Chagall. Er zijn ook werken geëxposeerd van de kunstenaars Léger, Picasso, Delaunay, Chagall, Dalí, Tanguy, Miró, Moore, een schenking van Claire en Yvan Goll.

Ontdekken

Onze tip

Vrijheidstoren en de sieraden van Braque

Midden in het park Mansuy staat de Vrijheidstoren van Saint-Dié-des-Vosges, die een collectie sieraden van Braque huisvest. Het witte monument van futuristisch design heeft de verbazingwekkende vorm van een vogel en is 36 meter hoog. Het uitzicht vanaf het panoramaterras is fantastisch.

Must see top 5 van deze bestemming

Het Land van de Abdijen te voet of op de fiets

Het Abdijenpad (Chemin des Abbayes) gaat naar de drie in de 7e eeuw gestichte abdijen van roze zandsteen van Moyenmoutier, Senones en Étival-Clairefontaine. Barok, romaans, op de oever van de Rabodeau en de Valdange of in het hart van een stad, deze bouwkundige parels zijn zonder meer verrassend.

Meer hierover

Meer van Pierre-Percée: rust en plezier

Je waant je in Canada! Het door bossen omgeven meer van Pierre-Percée heeft een goed uitgerust strand met een zwemzone onder toezicht. Voor watersportactiviteiten zoals kanovaren, kajakken, waterfietsen en stand up paddle ga je naar het recreatiecentrum Les Bordes. Sportieve sensatiezoekers halen ongetwijfeld hun hart op in het avonturenpark Aventure Parc.

Meer hierover

Snoepfabriek Confiserie des Hautes Vosges: de beroemde zuurtjes uit de Vogezen

Het paradijs voor zoetekauwen is te vinden in Plainfaing. De rondleiding met uitleg in de snoepfabriek en het Snoepmuseum eindigt met het proeven van snoep en zuurtjes van alle kleuren met smaken zoals bosbes, framboos, eucalyptus, dennenknop... en natuurlijk de bergamotsnoepjes van Nancy.

Meer hierover

Herdenkingspaden van de oorlog in de bergen

De dodenakker en de herdenkingsmonumenten van de bergpas Col de Chipotte getuigen van de gruwelijke gevechten in deze bergen tijdens de grensslag van 1914. De Col de la Chapelotte, enkele kilometers verderop, herinnert aan de mijnenoorlog tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Meer hierover

Tuin van Callunes

Ontdek een tiental landschapstuinen in de Tuin van Callunes, die elk seizoen weer andere geuren en kleuren geven. Het landschapspark en botanische tuin van Ban-de-Sapt, label Jardin Remarquable, heeft een beek en een klein bergmeer.

Meer hierover

Belangrijke
evenementen

Arrangementen / Accommodatie / Info

Meer hierover

Vakantie voorbereiden

Maar ook...