Onze bestemmingen

Land van Bitche,
historie, paden en vakmanschap

Het Land van Bitche ligt midden in het Regionaal Natuurpark van de Noordelijke Vogezen, door de UNESCO bekroond als Wereldbiosfeerreservaat.
Roze zandsteen, water en bossen, de natuur is doorkruist door paden voor wandelingen en fiets- of mountainbiketochten. De verdedigingswerken van de Maginotlinie, zoals de Simserhof, herinneren aan belangrijke momenten uit de wereldgeschiedenis. Naast de citadel van Bitche ligt een eigentijdse tuin. In de dalen jongleren glasblazers en kristalbewerkers op behendige wijze met traditie en vernieuwing.

G. Pecqueur
G. Pecqueur

Wandeling langs ruïnes van burchten

Wandelen in het Regionaal Natuurpark van de Noordelijke Vogezen, bekroond als Wereldbiosfeerreservaat van de UNESCO, is puur genieten. Het park heeft een opmerkelijk rijke natuur, een grote diversiteit aan landschappen, en burchten van roze zandsteen. De grootste burcht van het Land van Bitche was de half in de rotsen gebouwde Falkenstein die het dal van de Zinsel beheerste, gebouwd in de 12e eeuw en verwoest in de renaissance. Volg de borden vanaf Philippsbourg.

Ontdekken

Onze tip

Aardse Sterren: 3 bijzondere plaatsen

In het Gebergte de Vogezen, tussen Elzas en Lorraine, worden op 3 plaatsen de industriële en artistieke tradities van glas en kristal hooggehouden: het Laliquemuseum van Wingen-sur-Moder, het kristalmuseum Grande Place van Saint-Louis, het CIAV van Meisenthal.

Meer hierover

Must see top 5 van deze bestemming

De citadel van Bitche en de Vredestuin

De door Vauban gebouwde en door Cormontaigne herbouwde citadel van Bitche is een fort dat het bezoeken waard is. In de Vredestuin aan de voet van dit bouwkundige meesterwerk vernieuwen de hoveniers regelmatig de tuininrichting.

Meer hierover

Glasblazerij van Meisenthal: tussen traditie en moderniteit

De glasgeschiedenis van Meisenthal wordt in het Glasmuseum beschreven in een pedagogische ruimte en via een rijke collectie art nouveau van de vindingrijke Emile Gallé. Niet ver van dit museum blazen de glasblazers van het CIAV nieuw leven in de traditionele kerstbal en maken ze andere eigentijdse creaties.

Meer hierover

La Grande Place, kristalmuseum van Saint-Louis

Meesterglasblazers, slijpers, graveerders en vergulders staan aan de basis van de internationale reputatie van de kristalfabriek van Saint-Louis. Tweeduizend uitzonderlijke museumstukken geven 4 eeuwen vernieuwing en schepping weer in het hart van de glasfabriek, in de heldere Grande Place.

Meer hierover

Simserhof bezoeken: een duik in een verdedigingsfort van Maginot

De Simserhof bij Bitche is een van de grootste artilleriewerken van de Maginotlinie. De rondleiding duurt 3 uur. De moderne museuminrichting in de tunnels op een diepte van 27 meter laat je reizen door de geschiedenis van het fort.

Meer hierover

Fietstocht van 31 kilometer op e-bike

Huur een e-bike en profiteer op een niet al te inspannende manier van de omgeving. Het fietspad tussen Saint-Louis-lès-Bitche en Pirmasens in Duitsland garandeert veilige fietstochten in het dal van de Horn.

Meer hierover

Belangrijke
evenementen

Arrangementen / Accommodatie / Info

Meer hierover

Vakantie voorbereiden